Ous en cocotte amb fantasia

1 vot
Ous en cocotte amb fantasia

INGREDIENTS:

  • 8 ous de gallina
  • 1 / 4 l de crema de llet
  • 100 g de pèsols frescos de Llavaneres
  • 150 g de pernil extremeny de pota negra
  • 2 c / s de mantega
  • Sal, pebre
  • 10 cl d'oli d'oliva
  • 1 gra d'all
  • 1 c / s de pebre vermell dolç
  • 1 c / s de vinagre de xerès

Prepara vuit cocottes petites amb la mantega fosa, amb un pinzell. Trencar un ou per cocotte. Salpebrar la crema de llet i abocar un raig en cada cocotte.

Blanquejar els pèsols, refredar-los en aigua amb gel i repartir-los entre les cocottes. Tallar el pernil en talls i disposar-les en els recipients.

Fregir l'all en l'oli d'oliva i retirar-lo quan estigui daurat. En el mateix oli, quan s'hagi refredat, incorporar el pebre vermell i el vinagre.

Escalfar les cocottes obertes sobre una planxa i, quan el contingut entri en ebullició, retirar-les, amanir amb 1 c / s cadascuna d'oli de pebre vermell i tapar-les.

En lloc de pèsols, en funció de la temporada i dels nostres gustos personals, podem fer múltiples variacions: amb tòfona, amb gambes, amb espàrrecs de marge, amb salmó fumat i un llarguíssim etcètera. Tot depèn de la fantasia del cuiner i del comensal.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...