Tortell de Reis

0 vots
Tortell de Reis

INGREDIENTS:

  • 1/2 kg de farina
  • 300 g de mantega
  • 100 g d'ametlla mòlta
  • un ou
  • sal
  • una sorpresa.

Preparació (per a 4 persones):


La vigília s'elabora la massa -també pot ser congelada-. Per això es tamisa la farina sobre la taula donant-li forma de volcà, en el centre es troba un quart de litre d'aigua, una mica de sal i 75 grams de mantega lleugerament estovada, la massa es treballa, es modela una bola i es deixa reposar durant una hora en un lloc fresc.

 

Després del repòs, s'estén la massa en forma de cercle amb un gruix de dos centímetres, a sobre, es posa la resta de la mantega, es doblega en quatre parts, s'estén en forma de rectangle i es deixa reposar en un lloc fresc durant 20 minuts, després, s'estén en l'altre sentit i es deixa reposar de nou, finalment, es modela una bola, es fica en una bossa de plàstic i s'introdueix a la nevera.

 

En el moment de preparar el tortell, s'afegeixen a la massa les ametlles mòltes i es treballa aixafant amb el corró fins acabar modelant una rosca d'uns vuit mil·límetres de gruix, després, se li donen uns petits talls a les vores i s'introdueix la sorpresa.

 

Es col·loca el pastís en una safata de forn humitejada, es pinta amb ou batut i s'enforna a temperatura mitjana durant 20 minuts o fins que adquireixi color daurat.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...