Múrgoles farcides de foie i magret d’ànec

0 vots
Múrgoles farcides de foie i magret d’ànec

Una proposta del restaurant Antaviana, Cuina del Vent

INGREDIENTS:

  • Per a quatre persones
  • Múrgoles fresques mitjanes. 20 peces
  • Fetge d’ànec fresc. 100 grams
  • Magret d’ànec net de pell i nervis. 100 grams
  • Escalunyes. 2 peces
  • Brou d’au. 1 got
  • Cava. 1 got
  • Crema de llet. Mig got
  • Oli, sal, pebre i nou moscada. Al gust.

Tallem la part terrosa de les múrgoles, les rentem bé per eliminar tota la sorra, les escaldem molt ràpidament, i les escorrem caps per avall, a fi que no quedi gens d'aigua a dintre. Les salem lleugerament mentre s'escorren. Traiem bé tots els nervis i venes tant del fetge com del magret, ho tallem a bocins petits, i ho amanim amb sal, pebre,  nou moscada, i un raig d'oli. Ho piquem el màxim de fi possible amb un robot picador. Ha de quedar una pasta ben llisa.

 

Ho posem en un biberó, o una mànega amb un broquet ben fi, i ho deixem a temperatura ambient, ja que com més tou sigui el farcit, més facil serà farcir les múrgoles. Piquem les escalunyes molt fines, i les couem suament amb oli d'oliva, que quedin transparents, no rosses. Hi afegim el brou i el cava, i ho fem bullir. Farcim les múrgoles, i quan la salsa ja ha cuit uns 5 minuts, les hi afegim. Tot plegat ha de coure uns 15 minuts, passats els quals afegirem la nata, i comprovem el punt de sal. Ho  deixem encara un parell de minuts, i ja es pot servir.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...