Gall de Sant Pere amb fals romesco de cireres

0 vots
Gall de Sant Pere amb fals romesco de cireres

Recepta del Restaurant l'Ou d'Or de Figueres. Cuina del Vent.

INGREDIENTS:

  • PER A 4 PERSONES
  • 8 fulles de cirerer
  • 4 filets de gall
  • 1 pebrot escalivat
  • 2 o 3 grans d'all escalivats
  • 2 tomates escalivades
  • Pebre vermell dolç
  • 100 g d'ametlles torrades
  • 100 g de polpa de cirera primerenca
  • Unes fulles de menta
  • Sal, oli i vinagre

Per al fals romesco: Fer una picada amb les ametlles, els alls, la tomata i les fulles de menta, el pebre vermell dolç, la sal, l'oli necessari per a lligar la salsa i una cullerada sopera de vinagre. També hi posem el pebrot escalivat, i al final la polpa de la cirera. Ho lligarem amb el morter o amb la batedora elèctrica.

Per a elaborar les fulles de cirerer: Posarem les fulles de cirerer en sal, rentarem bé les fulles, les blanquejarem, les submergirem després en aigua freda, les eixugarem, les col·locarem en una plata de forn i hi anirem abocant aigua tèbia amb sal (50-60 g de sal i 100 cc d'aigua). Les hi deixarem una hora, ho escorrerem i ho cobrirem amb el paper de cuina durant 1 hora.

Després hi posarem una mica de pes al damunt durant 2 o 3 dies.  Les conservarem a la nevera. Per al gall: Agafem el gall, el salem i el posem a la planxa durant uns 8 minuts, primer per la banda que no té pell i després per la banda de la pell.

Muntatge del plat: Col·locarem les fulles ja preparades com a llit; al damunt el gall de Sant Pere i després la salsa.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...