Pastís de xocolata

0 vots
Pastís de xocolata

INGREDIENTS:

  • 300 gr. de sucre
  • 300 gr. de xocolata negra
  • 1 rajolí de Cointreau
  • 125 gr. de farina
  • 7 ous
  • 3 gots de llet
  • 1 culleradeta de llevat en pols, 150 gr. de mantega
  • 1 mica de vainilla en pols

En una cassola, si pot ser de doble fons, es posa dues parts de la llet, dues parts de sucre, la mantega menys una cullerada destinada al fons de xocolata i dues parts de xocolata, es posa a foc suau i es va remenant
fins aconseguir una barreja homogènia.


S'afegeixen llavors fora del foc els rovells i posteriorment la farina passada per un sedàs més el llevat. Es remena bé i es deixa reposar fins que estigui tebi, s'afegeixen les clares a punt de neu remenant amb cura perquè no baixi.


S'ha preparat i untat amb mantega un motlle de mida mitjana
i es diposita en ell la barreja. Es posa al forn prèviament escalfat
uns 30 minuts a uns 175 º centígrads. Un cop freda es desemmotlla i es banya
amb un fons que s'haurà preparat amb xocolata restant més el sucre
diluït tot, a foc suau, amb la llet sobrant, una cullerada de mantega,
el Cointreau i la vainilla, procurant estendre ràpidament abans que es posi dur, estarà al punt quan deixant caure una gota en un got amb aigua conservi la seva forma.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...