Crespells

0 vots
Crespells

Plat típic de Setmana Santa

INGREDIENTS:

  • 1 kg de farina
  • 400 g de sucre
  • sal
  • 2 ous
  • 1 mica de llet o aigua
  • llevat

Per començar cal col · locar la farina en un recipient o sobre un marbre deixant un buit al centre per afegir aquí la resta dels ingredients, començant pel llevat.



Una vegada estan tots els ingredients en el recipient és moment de pastar, de barregeu sense treballar la massa en excés per després deixar-la reposar durant 15 minuts.



Ara és moment de donar forma als crespells, per això podem ajudar-nos amb motlles, disponibles en supermercats, ferreteries o botigues d'alimentació, o simplement utilitzar les mans. Cal tenir en compte que la massa ha de tenir un centímetre de gruix, aproximadament.



Flors, estrelles, llunes i óssos són les formes més típiques per als crespells, encara que també pots posar-hi imaginació i inventar nous.



Abans de ficar-los al forn és recomanable foradar amb una forquilla, com si es tractés de salsitxes. Han coure en una safata prèviament greixada a 180 º durant 20 o 30 minuts.



Per acabar, i donar-los un toc més dolç si és possible, es pot empolvorar sucre glass.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...