Ànec amb prunes, pinyons, poma i taronja

0 vots
Ànec amb prunes, pinyons, poma i taronja

Plat clàssic del Penedès, elaborat amb l’ànec mut propi de la comarca.

INGREDIENTS:

  • Un ànec d’1,8 quilos (net)
  • Una copa de brandi
  • Una poma
  • Una taronja
  • Un grapat de pinyons (uns 100 grams)
  • 12 prunes
  • Llard
  • Sal
  • Pebre

La carn greixosa de l’ànec amb la fruita: es pot combinar amb peres, taronja, poma, albercocs, préssecs, figues, cireres... S’hi inclou la fruita seca o dessecada: orellanes, castanyes, prunes, panses, pinyons...

 

Netegeu bé l’ànec, saleu-lo i empebreu-lo. Poseu-lo al forn en una cassola, amb una mica de llard. Quan comenci a agafar color, tireu-hi el brandi. Afegiu-hi la poma i la taronja pelades, sense llavors i tallades a quarts, així com una mica d’aigua.  Acabeu-ho de deixar coure, girant de tant en tant l’ànec. Abans de treure-ho del forn, afegiu-hi les prunes i els pinyons.

 

Es pot calcular una hora de cocció per a un ànec d’1 kg, però això també depèn del gust de cadascú (ara es deixen més cruencs) i de la temperatura del forn.

 

És convenient remullar abans les prunes, naturalment seques.

 

La mateixa recepta es pot elaborar a la cassola.

 

En comptes de brandi s’hi pot posar vi ranci, vermut, etc. Jo l’he fet una vegada amb ratafia, i una altra amb calvados (aiguardent de poma) i m’han dit que eren molt bons!

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...