Pomes farcides amb recuit de drap amb mel i canyella

0 vots
Pomes farcides amb recuit de drap amb mel i canyella

Un dels plats tradicionals de la Festa Major són les pomes farcides (o una altra fruita, com préssecs o peres), dites també «amb tap»o «de relleno», farcides amb carn. Aquí us presentem una alternativa més actual a aquest dolç tradicional.

INGREDIENTS:

  • 4 pomes (de carn ferma, tipus Reineta)
  • 4 cullerades de sucre
  • Mig canó de canyella
  • l Mig got de garnatxa
  • Mig got d’aigua
  • Un bol de recuit de drap l Mel. l Canyella en pols.

 

Amb compte traieu el cor de les pomes, amb la punta d’un ganivet esmolat o amb un buidador especial. Poseu-les en una plata d’anar al forn amb l’aigua, la garnatxa, el sucre i la canyella. Poseu-les al forn a temperatura mitjana, uns 30 minuts, o fins que veieu que siguin cuites. Deixeu-les refredar i farciu-les amb el recuit de drap.
Empolseu-ho amb canyella en pols barrejada amb mel. 
 
Notes
Un bon truc per evitar que les pomes s’espatllin en coure-les, és fer-hi un petit tall a la pela al seu entorn. Al líquid de cocció hi podem posar, també, pela de llimona, panses o prunes seques, que hi donen gust i serviran de guarnició. També ho podeu decorar amb mel, amb guindes, pinyons, nous o ametlles picades. – Podeu canviar la garnatxa per un licor –rom, Kirsch, Cointreau, ratafia...–.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...