Minestra

0 vots
Minestra

INGREDIENTS:

  • 1/2 kg de carn de vedella
  • 3/4 kg de pèsols desgranats
  • 100 g de pernil
  • 2 ous cuits
  • 1/2 kg de faves de maig
  • 1 kg de patates
  • 1/4 kg de mongetes tendres
  • 1 kg de carxofes
  • 1/4 kg de pastanagues
  • 1 pebrot del temps
  • 1/2 llauna d'espàrrecs
  • 1 llauna petita de tomàquet

 

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

En una cassola amb oli calent s'ofega la carn tallada en trossos petits i prèviament amanida amb all; quan la carn senrosseixi s'afegeix mitja ceba picada, el tomàquet, el pebrot trossejat, l'all i el julivert aixafat en el morter i deixatat amb vi blanc. Es deixa coure tot fins que la carn estigui tendra. Es netegen les mongetes tendres –se'n pot prescindir si no agraden– i es tallen en trossos petits. A les faves de maig se'ls treu la pellofa i es posen a coure juntament amb les mongetes tendres en aigua bullent amb sal.

Una vegada cuites, s'escorren i es reserven. Els pèsols es couen per separat en aigua bullent amb sal, procurant que estiguin sempre coberts d'aigua perquè no deixin anar la pell; una vegada tendres, se separen a una banda i es reserven sense escórrer-los. Les pastanagues es pelen, es tallen en quadrats petits i es posen a coure juntament amb la carn, quan aquesta hagi complert mitja cocció. En oli calent es fregeix el pernil tallat en trossos quadrats i s'afegeix a la carn quan estigui tendra. Les patates –senceres si són petites i en quadrats si són grosses–, amanides amb all, s'enrosseixen en el mateix oli. Després s'hi agrega a la carn, es barreja tot i s'hi posen també les verdures escorregudes –els pèsols amb el caldo de coure'ls–, augmentant l'aigua, si calgués, fins a cobrir-ho tot. Les carxofes, si són fresques, es netegen i es couen de la manera indicada en les seves receptes. Una vegada cuites, s'escorren, es tallen en dos trossos al llarg i es col·loquen a sobre amb els pebrots picats. Si fossin de llauna, s'escorren i es posen de la mateixa manera. El resultat s'ha de salar i deixar coure suaument fins que estigui al punt –una hora aproximadament–. A mitja cocció es reparteixen per damunt uns espàrrecs i se sacseja la cassola. Llavors s'ha de deixar reposar uns minuts. Se serveix en una plata adornada amb espàrrecs i ous durs tallats en rodanxes. En la minestra han de conservar-se tots els ingredients sencers. Per evitar que es desfacin, es courà molt a poc a poc i sense tapar l'olla completament. Tampoc ha de quedar massa seca, però l'aigua que calgui afegir-hi ha de ser freda.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...