Falda de xai amb préssecs

0 vots
Falda de xai amb préssecs

INGREDIENTS:

  • 1 kg de falda de xai desossada
  • 10 meitats de préssec en almívar
  • 50 g de molla de pa
  • 1 ou
  • 1 cullerada de cibolet
  • 1 ceba tendra
  • vi de Xerez
  • caldo
  • julivert
  • pebre negre
  • oli
  • sal

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

La falda de xai s'estén i s'amaneix amb sal i pebre al gust. La molla de pa esmicolada es barreja amb dues cullerades de julivert, el cibolet, la ceba tendra, sis meitats de préssec –tot ben picat– i l'ou batut. Amaniu aquest preparat amb sal i escampeu-lo per sobre de la falda de xai.

 A continuació, enrotlleu la carn i lligueu-la amb fil per subjectar el farcit i que no perdi la forma. En una paella amb una mica d'oli calent enrossiu la carn i després passeu-la a una plata de forn. Regueu-ho amb dues cullerades de vi de Jerez i dos vasos petits de caldo. La plata s'introdueix en el forn –preescalfat a temperatura mitjana– durant unes dues hores, afegeixnt-hi una mica d'aigua o més caldo durant la cocció perquè no s'assequi. Transcorregut aquest temps, es retira el fil, talleu la carn i disposeu-ne els talls en una plata de servir, on es ruixen amb el líquid de rostir la carn –que ha d'estar una mica espès. Finalment, s'adorna el xai amb la resta dels préssecs i se serveix.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...