Vedella amb salsa de tonyina i tàperes

0 vots
Vedella amb salsa de tonyina i tàperes

INGREDIENTS:

  • 1 kg de cap de mort de vedella
  • 1 llauna de tonyina
  • 2 cebes grosses
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got petit de brandi
  • farina
  • espècies
  • 1/2 pot de tàperes
  • pebre
  • oli
  • sal

INGREDIENTS PER A 4 ó 5 PERSONES

 

En una plata fonda poseu una ceba grossa tallada en rodanxes, el vi, el brandi, uns grans de pebre i qualsevol altra espècie que vulgueu. Deixeu macerar la carn unes set o vuit hores i gireu-la diverses vegades perquè quedi macerada uniformement.

 

A continuació, escorregueu la carn, amaniu-la amb una mica de sal i fregiu-la en una cassola amb oli calent. Una vegada enrossida, reserveu-la en un altre recipient. En el mateix oli heu defregir l'altra ceba tallada en trossos fins que s'enrosseixi i es torna a posar la carn a lacassola. En aquest punt, escampeu-hi una mica de farina, poseu-hi el greix per sobre,

rectifiqueu-ho de sal i agregueu-hi una mica d'aigua. Feu-ho coure fins que la carn estigui tendra, i si cal afegiu-hi més aigua.

 

 

A la salsa de la carn afegiu-hi la tonyina escorreguda, passeu-ho per la batedora fins a fer una crema i agregueu-hi les tàperes escorregudes.

 

La carn es talla en rodanxes i se serveix presentant la salsa calenta en una salsera a part.

Es pot acompanyar amb patates fregides o amb unes rodanxes de carbassó arrebossades en farinai ou i fregides després.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...