Receptes

Adobillo de bledes

Adobillo de bledes

Primer es neteja bé les bledes i es separen les fulles dels tronxos, se'ls treu els fils més gruixuts, i les trocegem. En una casserolagran, es fiquen les penques trocejades, [..]

VEURE FITXA
Albergínies farcides amb carn

Albergínies farcides amb carn

Les albergínies farcides de carn són molt corrents a les cases mallorquines i menorquines com a plat de festa.

VEURE FITXA
Albergínies farcides amb formatge

Albergínies farcides amb formatge

Partiu les albergínies per la meitat, pel llarg, i poseu-les a bullir durant un minut o dos. Deixeu- les refredar. Buideu-les una mica i escorreu- les bé. Feu una pasta barrejant [..]

VEURE FITXA
Amanida de formatge i mongetes

Amanida de formatge i mongetes

Et donem un truc perquè les mongetes quedin suaus.

VEURE FITXA
Barrejat de rovellons amb botifarra de perol esparrecada

Barrejat de rovellons amb botifarra de perol esparrecada

La tardor ens convida a utilitzar els productes dels nostres boscos i dels bons artesans

VEURE FITXA
Bledes amb gambes

Bledes amb gambes

Les fulles de bleda es renten, tallant les tiges de manera que només quedin uns 10 centímetres de la penca -part blanca de la tija-. Es posen senceres en un recipient amb aigua i [..]

VEURE FITXA
Bledes amb mongetes de l’ull negre

Bledes amb mongetes de l’ull negre

Les bledes són una verdura força popular arreu de la Mediterrània. Es poden combinar amb mongetes i altres llegums amb un resultat excel·lent. Tal com es fa a Catalunya... o a Grècia, d’on és aquesta recepta, i que l’amic Mimi, de Creta, feia a casa seva, i em va dir que era molt típica de les Cíclades –i que podria ser perfectament catalana. En grec s’anomena Mavromatika me séskulo.

VEURE FITXA
Canelons de verdures amb crema lleugera de parmesà

Canelons de verdures amb crema lleugera de parmesà

Tallem totes les verdures, les saltem en una paella i un cop saltades les salpebrem. Fem els canelons amb la pasta brick i els pintem per sobre amb una mica d’ou. Els posem al forn [..]

VEURE FITXA
Carbassa a la casolana

Carbassa a la casolana

Els porros es netegen, es tallen en trossos petits i es couen en aigua bullint amb sal. Mentre couen-suposarà aproximadament una mitja hora-, es treu l'escorça a la carabassa, [..]

VEURE FITXA
Carxofes farcides

Carxofes farcides

S'escullen carxofes grans i fresques. Després de despullar-les de les fulles més dures, se'ls tallen les puntes, s'allisen els fons amb un petit tall perquè es sostinguin [..]

VEURE FITXA
Carxofes farcides de gambes

Carxofes farcides de gambes

Es treuen les fulles més dures de les carxofes, se'ls tallen les tiges i les puntes de les fulles i es buiden els cors; després, es ruixen amb suc de llimona i es couen en aigua [..]

VEURE FITXA
Farcellets sevillans

Farcellets sevillans

    INGREDIENTS PER A 5 O 6 PERSONES Es renten bé les fulles de col i es posen a coure en aigua calenta i sal durant cinc minuts. una vegada cuites, s'escorren i [..]

VEURE FITXA
Fesols negres a la cubana

Fesols negres a la cubana

Una de les receptes més populars a Cuba (frijoles negros) i a les Antilles

VEURE FITXA
Lasanya de verdures

Lasanya de verdures

Aquesta fàcil i divertida recepta farà les delícies dels més petits i no tan petits

VEURE FITXA
Llombarda flamenca

Llombarda flamenca

    INGREDIENTS PER A 6 PERSONES L'ull de la llombarda es talla en trossets petits i es posa al foc en una cassola amb vi negre. Després s'hi afegeix el vinagre, [..]

VEURE FITXA
Minestra

Minestra

  INGREDIENTS PER A 6 PERSONES En una cassola amb oli calent s'ofega la carn tallada en trossos petits i prèviament amanida amb all; quan la carn senrosseixi s'afegeix [..]

VEURE FITXA
Mongetes tendres a l'espanyola

Mongetes tendres a l'espanyola

  INGREDIENTS PER A 6 PERSONES Es tallen les mongetes en trossos, es renten i es posen a coure en aigua bullent amb sal i una mica de ceba. Quan estiguin tendres s'escorren [..]

VEURE FITXA
Mongetes tendres a la vinagreta

Mongetes tendres a la vinagreta

  Les mongetes, tallades en trossos petits, es couen de la manera indicada en altres receptes. Ja cuites, s'escorren i es passen a una plata. Amb la ceba picada molt menuda, [..]

VEURE FITXA
Mongetes tendres a les fines herbes

Mongetes tendres a les fines herbes

  INGREDIENTS PER A 4 PERSONES Les mongetes es couen en aigua bullent i sal; quan estiguin cuites, s'escorren i es reserven. La salsa de tomàquet s'ofega en una cassola, [..]

VEURE FITXA
Mongetes tendres amb ou

Mongetes tendres amb ou

  INGREDIENTS PER A 6 PERSONES Si les mongetes són molt fines i no tenen filaments, n'hi haurà prou de treure'n les puntes. En canvi, si són dures, val la pena retallar-ne [..]

VEURE FITXA

1 2  >

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...