Per aconseguir una bona mousse el més recomanable és que la xocolata que s'utilitzi sigui negre i que contingui com a mínim un 52% de cacau.

En un pot es posa al bany Maria la xocolata, la mantega i la llet. Quan es funda la xocolata, s'incorporen un a un els tres rovells, i es remena sense parar fins barrejar-ho bé. Després, s'agrega la meitat del sucre i, un cop dissolt, es deixa refredar la crema.

Cal remoure de tant en tant amb la cullera de fusta perquè no es formi crosta. A part, es baten tres clares d'ou a punt de neu amb un pessic de sal, se'ls afegeix la resta del sucre i després es barreja amb la crema ja freda.

A continuació, es passa aquest preparat a un recipient de vidre o diversos individuals, que s'introdueixen a la nevera fins al moment de servir.

Ingredients per a 4 o 5 persones:

3 ous, 3 unces de xocolata, 1 tasseta de llet, 100 g de sucre glas, 1 cullerada de mantega, sal.