Els pits de gall dindi s'obren amb l'ajuda d'un ganivet com si fossin un llibre. S'estiren sense arribar a separar-los i s'assaonen amb sal i pebre vermell. A continuació, s'enrotllen i es lliguen amb un fil de bramant.

Es posen en una cassola amb el brou i es deixen coure durant 25 minuts. Passat el temps, es retira el brou, es deixen refredar els pits i es tallen a rodanxes.

Les llesques de pa es posen en una paella, o en una torradora, i es torren.

Els tomàquets es pelen i es tallen a daus. Es posen en un bol i es barregen amb alfàbrega, oli i sal.

Per servir, es col · loquen en un plat les llesques, a sobre, els daus de tomàquet i les rodanxes de gall dindi, i es salsa amb el caldo del tomàquet.

El truc: Gall dindi més saborós

Perquè quedi més saborós, es pot posar a macerar durant la nit anterior en una font amb una copa de brandi, dos grans d'all partits per la meitat i unes branquetes de julivert ben fresc.

Ingredients per a 4 persones

1/2 kg de pit de gall dindi, 2 cullerades de pebre vermell dolç, 8 llesques de pa, 2 tomàquets, 1 culleradeta d'alfàbrega picada, 1,5 litres de brou d'au, oli d'oliva, sal.