Notícies | Gastronomía

Receptes

Cinc aperitius gurmet per sorprendre per Nadal

Les millors idees per convertir-se en el perfecte amfitrió en els sopars i àpats nadalencs
01-12-2017 18:01
2 vots
Profiterols amb salmó fumat i formatge crema Getty Images

Profiterols amb salmó fumat i formatge crema Getty Images

Comencen els preparatius per als sopars i dinars de Nadal. A l'hora de decidir el menú d'aquests dies tan especials solem apostar gairebé sempre pels mateixos entrants. Però, per què no podem innovar i provar diferents plats?

Descobreix aquestes cinc receptes de aperitius 'gurmet' per Nadal que sorprendran a tots els teus convidats. Es tracta d'canapés amb un emplatat i un gust que et deixaran sense paraules.

1. Profiterols amb salmó fumat i formatge crema

Ingredients:

- 125 l d'aigua
- 50 gr de mantega
- 75 gr de farina
- 2 ous
- 100 gr de formatge crema per untar
- 100 gr de salmó fumat
- 1 culleradeta de mostassa antiga
- Anet
- Cebollí

Elaboració:

1. Escalfar en un cassó l'aigua i la mantega amb una mica de sal.
2. Quan arrenqui el bull, afegeix la farina i remou fins que la pasta es desenganxi de les vores.
3. Aparta el cassó, deixa que es temperi i afegeix els ous mentre continues barrejant fins aconseguir una pasta suau.
4. Pre-escalfa el forn a 200 ºC.
5. Folra la safata del forn amb paper encerat.
6. Elabora petites porcions amb la massa.
7. S'enforna les profiteroles durant 30 minuts fins que pugin i estiguin daurats.
8. Treu-los del forn i deixa'ls refredar.
9. En un recipient a part barreja el formatge crema, la mostassa i les herbes aromàtiques.
10. Talla per la meitat les profiteroles, úntalos amb la barreja que acabes de preparar i afegeix una tira de salmó fumat en cada un.

2. Canapès integrals amb alvocat i salmó


Ingredients:

 
- Alvocat
- Salmó
- Pa de sègol
 
Elaboració:
 
1. Talla fines rodanxes de pa de sègol.
2. Talla l'alvocat, agafa una mica amb la forquilla i pressiona sobre el pa per untar-lo.
3. Afegeix una rodanxa de salmó a sobre.

3. Boletes de formatge de cabra variades


Ingredients:
 
- Formatge de cabra
- Llavors de lli
- Llavors de pistatxo
- Granada
 
Elaboració:
 
1. Barreja una cullerada de formatge de cabra amb llavors de pistatxo.
2. Fes una bola amb la massa.
3. Repeteix el procés per elaborar boletes de formatge de diferents sabors: magrana, llavors de lli, etc.
 
4. Aperitiu de carbassó i paté


Ingredients:
 
- Pa bimbo
- Paté
- Carbassó
 
Elaboració:
 
1. Tosta el pa bimbo i talla les llesques en petits cercles amb ajuda d'un motlle rodó.
2. Talla el carbassó a rodanxes i fes-ho una mica a la planxa.
3. Posa el carbassó sobre del pa i afegeix sobre del tot una mica de paté.
 
5. Mosset de calamar amb ceba caramel·litzada


Ingredients:
 
- Calamars
- Pa
- Ceba caramel·litzada
 
Elaboració:
 
- Talla el pa en llesques.
Coure la ceba a foc lent.
- Cuina els calamars.
- Munta l'aperitiu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...