Notícies | Gastronomía

Aprèn a fer orxata casolana sense sucre

Descobreix l'elecció més sana d'aquesta refrescant beguda amb una recepta senzilla i ràpida
16-08-2017 16:49
0 vots
Aprèn a fer orxata casolana sense sucre

Aprèn a fer orxata casolana sense sucre

No hi ha res millor que un got d'orxata fresca a mitjans d'estiu. Aquesta beguda típica té un alt poder de refrigeració i és apta per a la lactosa intolerant i celíaca ja que no conté gluten ni lactosa. L'únic problema és que en la seva original recepta, l'orxata té una gran quantitat de sucre. A continuació et presentem una opció més sana, una orxata sense sucre i també casolana. És molt fàcil de fer, només ha de ser pacient i gastar uns 20 minuts.

Ingredients:
1 litre d'aigua
250 grams de xufes seques
Stevia o sucralosa

Com fer-la:
Per començar, cal hidratar els xufes. Posar-les en un recipient amb aigua, cobrir-les i tapar-les amb un recipient de cuina. S'hi han de tenir entre 24-48 hores en remull i si veieu que alguns cossos flotants, llença-les, ja que significa que s'han fet malbé.

Una vegada hagin agafat aigua, posa-les a la liquadora amb 500 ml. D'aigua, i es tritura bé fins que s'obté una pasta. Afegeix la resta de l'aigua i barreja-ho bé.

Agafa un pot i passa la pasta a través d'un filtre pressionant amb una espàtula per treure el suc. Com que és possible que les peces de xufa o impureses hagin passat, cola l'orxata dues o tres vegades més per obtenir un resultat ben líquid i sense grumolls.

Guarda-ho a la nevera perquè quan ho serveixis estigui tan bona com sigui possible, però prova-ho primer. Si el resultat és una mica amarg posa-hi una o dues culleradetes de sucralosa. Treu bé la barreja i ja tindràs preparada aquesta beguda blanca que tant us agrada.

Al servir pots afegir una mica de canyella, encara que això és opcional.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...