Notícies | Gastronomía

Tres receptes per aprofitar el pollastre que sobra

No cal menjar aquest aliment durant dies, aprofita les sobres i incorpora-les a un altre plat
09-08-2017 19:00
0 vots
Una amanida César. Getty Images

Una amanida César. Getty Images

El pollastre no és bo només pel gust, sinó per les múltiples possibilitats que ofereix per cuinar. I és que després de gaudir d'aquest plat no cal seguir-ne menjant durant dies. Les restes es poden congelar fàcilment i també es poden incorporar a altres receptes. I això és el que hem fet. T'oferim tres receptes senzilles per reciclar el pollastre que ens sobra.

Amanida César

Ingredients:

1 enciam
300 gr de pit de pollastre
Suc de llimona
50 gr de pa de motlle torrat
Formatge parmesà
200 gr de maionesa
Tabasco
5 filets d'anxova
50ml d'aigua

Elaboració:

Per començar, farem la salsa. Agafa la maionesa, aboca-la en un recipient i afegeix l'aigua, el tabasco, 50 grams de formatge parmesà i les anxoves. Amb l'ajuda d'una mescladora processa-ho tot fins que quedi líquid. Deixa que la salsa es refredi a la nevera mentre prepares l'amanida.

Per preparar l'amanida, agafa el pit de pollastre (o les sobres que tinguis) i talla'l a filets o en dauets, com prefereixis. Una vegada que hagis tallat el pollastre, marina'l amb la llimona. Col·loca el pollastre en un recipient i bolca en el mateix el suc de llimona. Deixa-ho reposar aproximadament 30 minuts.

Mentre esperem que el pollastre marini, preparem la resta. Agafa l'enciam i col·loca'l en un recipient amb les fulles trossejades. Fes el mateix amb el pa torrat. Talla'l en petits quadrats i aboca'l al bol.

Tornem al pollastre. Quan estigui marinat, cuina'l a la planxa. I llest.

Només hauràs de afegir en el recipient de l'enciam i el pa la resta dels ingredients: el pollastre, la salsa Cèsar i el formatge parmesà ratllat per sobre.

Canelons de pollastre

Ingredients:

Massa de creps o canelons
Pollastre ja cuit
Ceba
Un pebrot
Sal i pebre
Salsa de tomàquet
Formatge per gratinar

Elaboració:

Generalment, com la massa de creps o canelons la comprem ja feta, anem a passar al següent pas, que seria el farcit dels canelons.

Esmicola la carn del pollastre per fer el farcit. Després pica la ceba i fes-la en una paella. Una vegada que la ceba estigui transparent afegeix el pollastre, la salsa de tomàquet, sal i pebre. Remou uns minutets i apaga el foc.

És hora d'omplir els canelons. Posa una mica de farcit de pollastre en un crepe, enrotlla-ho i posa-ho en un recipient amb una mica de salsa de tomàquet baix (és opcional). Repeteix aquest procediment tantes vegades com vulguis.

Quan estiguin tots els canelons al recipient el que falta és prees-calfar el forn, posar-hi una mica de salsa, formatge ratllat i gratinar.

Una vegada que el formatge estigui fos, ja estan a punt per gaudir.

Croquetes de pollastre

Ingredients:

100 gr de mantega
100 gr de farina
1 ceba
1 gra d'all
Julivert picat
1 litre de llet
Sal
pebre
1 pit de pollastre
Oli
2 ous
Pa ratllat

Elaboració:

Posa en una cassola a escalfar la mantega tallada a daus. Mentrestant pica la ceba tendra i el gra d'all. Quan es fongui la mantega posa la ceba tendra i l'all a sofregir, incorpora el pollastre esmicolat i ofega-ho breument.

Afegeix la farina i barreja bé, aboca la llet a poc a poc, sense deixar de remenar. Treballa la massa durant 20 minuts aproximadament. Empolvora amb julivert picat i deixa que reposi un temps.

Quan la massa estigui freda, curta i modela les croquetes. Passa per farina, ou i pa ratllat, i fregeix-les en oli ben calent. Quan estiguin fetes, retira-les de la paella i escórrer l'excés d'oli sobre un plat cobert amb paper absorbent de cuina.


Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...