El gaspatxo ens encanta i també adorem les seves vessants menys canòniques amb síndria, remolatxa, préssec o mango. En realitat, a l'estiu, qualsevol líquid fred i saborós és benvingut, sobretot quan la calor apreta.
Com les altes temperatures estan sent molt habituals, us presentem una sopa lleugera i fresca que et donarà vida: la sopa freda de meló. A més de ser saludable, podràs sorprendre als teus convidats amb aquest plat.
Ingredients:
- 1 meló
- 2 o 3 cullerades de nata líquida
- Sal
- Pebre negre
- Oli d'oliva verge extra
- 6 talls de pernil serrà
Elaboració:
- Parteix el meló i treu-li la pell.
- Tallar el meló en quadrats i posar-lo a la batedora.
- Tritura-ho molt bé juntament amb la nata i una mica de sal i de pebre negre.
- Quan hagis aconseguit un líquid blanc amb una mica de gruix, guarda-ho a la nevera fins al moment de servir.
- A la sopa afegeix-li el pernil serrà. Pots picar-ho i posar-ho tal qual o donar-li un toc cruixent. Per a això, posa els talls de pernil entre dos tovallons de paper i posa-ho al microones a màxima potència uns dos minuts.
- Finalment, serveix la sopa de meló ben freda amb el pernil serrà (cruixent o no) per sobre i un rajolí d'oli d'oliva verge extra.