El dia 4 de juliol se celebra als Estats Units el Dia de la Independència. És un dia molt especial per a tots els nord-americans ja que commemoren el dia en que EUA va proclamar la separació formal de l'Imperi britànic.

Les desfilades, els partits de beisbol i els focs artificials són les grans estrelles d'aquest gran dia. Però no cal oblidar-se de menjar, part fonamental d'aquesta festa. Per això, si tens un esperit nord-americà o ganes d'innovar, et proposem tres receptes americanes per celebrar el 4 de juliol.

Costellam amb salsa barbacoa

Aquestes costelles, típiques de la cuina americana, estan per llepar-se els dits. A més, són molt fàcils de preparar. Et donem els passos per unes costelles torradetes per fora i cruixents per dins. Per acompanyar aquesta recepta, pots afegir unes patates fregides i una mica d'amanida.

Ingredients:

  • 1,5 quilos de costelles de porc
  • 240 mil·lilitres de salsa barbacoa
  • Sal i pebre

Elaboració:

  • Partir el costellam en dos i salar.
  • Posar les costelles a la safata del forn, prèviament folrada amb paper d'alumini o de forn, i untar la cara superior amb salsa barbacoa.
  • Posar al forn a 180 º C durant 20 minuts.
  • Transcorregut aquest temps donar-los la volta, untar amb salsa barbacoa la part superior i introduir-les al forn altres 20 minuts a la mateixa temperatura.
  • Repetir l'operació de nou, però aquesta vegada deixa-ho al forn 10 minuts per cada costat.

Corn Dogs

El corn dog és una salsitxa enfilada en una broqueta i envoltada d'un pa de blat de moro. Posseeixen un sabor deliciós i tenen un avantatge que els 'hot dogs' no tenen: es poden menjar amb una mà. A més, pots mullar-los en qualsevol salsa. Vols saber com es fan?

Ingredients:

  • Mig quilo de salsitxes.
  • Mig tassa de farina normal
  • Mig tassa de farina de blat de moro
  • Mig cullerades de sucre
  • 2 culleradetes de llevat
  • 175 mil·lilitres de llet
  • 2 ous
  • Oli de gira-sol, sal i pebre

Elaboració:

  • Netejar les salsitxes amb paper de cuina perquè la massa s'adhereixi millor.
  • Inserir una broqueta, al llarg, en cadascuna de les salsitxes.
  • D'altra banda, en un recipient barrejar la farina normal, la farina de blat de moro, el sucre, el llevat, la sal i el pebre.
  • Afegir els ous, la llet i l'oli, i batre tot. Si la barreja queda una mica líquida afegir farina fins que espesseixi.
  • Arrebossar les salsitxes en la massa, procurant que no degoti i fregir-les en abundant oli calent, girant la salsitxa perquè es dauri uniformement.
  • Quan acabin de fregir-se, posar les salsitxes sobre paper de cuina perquè absorbeixi l'excés de greix.

New York Cheesecake

Aquest clàssic americà té la consistència cremosa i suau del formatge, el cruixent de la galeta i el contrast dolç dels fruits del bosc. Un final perfecte per a qualsevol àpat. Per a la seva elaboració et caldrà el següent:

Ingredients:

  • Per a la base: Un paquet de galetes i 85 grams de mantega.
  • Per al farcit: 900 grams de formatge crema (tipus philadelphia), 200 mil·lilitres de iogurt grec, 250 grams de sucre, 3 ous, llimona ratllat, 3 cullerades soperes de farina de rebosteria i un pessic de vainilla.
  • Per a la salsa de gerds: 300 grams de gerds, suc de mitja llimona, un full de gelatina i 3 cullerades soperes de sucre.

Elaboració:

  • Preescalfar el forn a 200 graus perquè es vagi escalfant mentre prepares el pastís.
  • Posa paper d'enfornar a la base del motlle, si pot ser desmuntable i de 20 o 23 cm.
  • Barrejar la mantega fosa amb les galetes triturades, fins que la barreja quedi ben humida.
  • Posar aquesta barreja en el fons del motlle pressionant bé i introduir al congelador mentre prepares el farciment del pastís de formatge.
  • Per al farciment, barreja amb la batedora el formatge, el sucre i la farina a velocitat mitjana fins que sigui una barreja lleugera i homogènia.
  • Incorporar els ous un a un a velocitat mínima i després afegeix el iogurt grec, la ratlladura de llimona i l'extracte de vainilla, batent-ho molt suaument.
  • Convertir el farciment sobre la base de galetes que havies preparat prèviament i introduir-lo al forn 200º durant 10 minuts.
  • Baixar la temperatura del forn a 90º i deixar 30 minuts més. D'aquesta manera, l'interior del pastís semblarà un flam. Un cop passat el temps, deixar el pastís de formatge al forn apagat diverses hores, fins que aconsegueixi la temperatura ambient.
  • Introduir el pastís a la nevera.
  • Finalment, per elaborar la salsa de gerds, hidratar el full de gelatina en un got d'aigua freda durant 5 minuts.
  • En un cassó a part, escalfar els gerds rentades amb el suc de llimona i el sucre.
  • Remoure, constantment, triturant al mateix temps els gerds.
  • Quan la salsa de gerds estigui ben calent, i triturada al teu gust, incorporar la gelatina ben escorreguda, removent fins que es dissolgui totalment.
  • Distribuir la salsa de gerds sobre el pastís i posar-la de nou a la nevera.