Les patates fregides són una deliciosa temptació a la que costa renunciar. El seu alt valor energètic i les seves nombroses calories, fan que sigui gairebé un plat prohibit.

Si estàs en plena 'operació biquini' o tens nens a casa, has de conèixer una forma alternativa de cuinar aquest tipus de patates, que aconsegueix mantenir tot el sabor i la seva forma cruixent. Descobreix a continuació com elaborar patates 'fregides' al forn:

Ingredients per a les patates 'fregides' al forn:

- 2 o 3 patates

- Una cullerada d'oli

- Sal

Elaboració de les patates 'fregides' al forn:

- Primer pelem molt bé les patates i les rentem. Podem tallar les patates en bastons d'uns 2 cm o com ens agradin, sempre procurant que tinguin el mateix gruix.

- Submergeix les patates en un bol amb aigua freda, amb gel si és possible, i deixa-les a remull durant almenys 30 minuts. Mentre escalfem el forn per dalt i per baix a 200 º.

- Assequem les patates amb un drap i les posem en un bol. Afegim l'oli i ho barregem tot molt bé, amb les mans millor, perquè l'oli impregni tots els trossos.

- A continuació, en una safata de forn folrada amb paper vegetal i les empolvorem amb sal i alguna herba aromàtica si volem.

- Les posem al forn a mitja alçada uns 25 minuts. En aquest temps comprovem que estan tendres, si no ho estan esperem cinc minuts més. Pots moure-les perquè es facin per tots costats.

- Quan estiguin tendres pugem la temperatura a 250 º i posem al forn 5 minuts més per daurar-les.