T'imagines menjar-te una truita de patates que no engreixi? Es pot. La truita de patates és un dels plats més famosos de la gastronomia espanyola, però també és una recepta molt greixosa per la quantitat d'oli que porta. Per estalviar-nos disgustos a l'hora de visitar la bàscula, però perquè no renunciïs al clàssic, et donem les pautes per fer una truita de patates light, una versió perfecta per als que estan a dieta:

Ingredients per a la truita de patates light:

- 4 Patates

- 1 Ceba

- 6 Ous

- Oli d'oliva verge

- Sal i aigua

Elaboració de la truita de patates light:

- Pelem les patates després de rentar-les i les tallem a trossets petits. Pelem la ceba i la tallem en juliana fina o també en trossets petits.

- Tirem els ous en un bol gran i amb unes varetes els batem molt bé.

- En una paella tirem un raig d'aigua i, quan estigui calenta hi afegim la ceba i les patates. A continuació incloem dues cullerades d'oli d'oliva verge i una mica de sal. Reguem amb un altre xic d'aigua i ho tapem. Ho deixem coure fins que estigui tot tendre remenant de tant en tant.

- Punxem amb una forquilla la patata per veure si està feta i l'aboquem al bol amb els ous batuts. Barregem bé i amb moviments envoltants.

- En una paella més petita i amb un altre miqueta d'oli perquè la truita no s'enganxi, afegim la barreja per quallar. Amb un paper de cuina estenem molt bé l'oli per tota la paella per greixar el fons i les parets.

- A continuació tirem la truita i la quallem a foc lent, quan amb l'espàtula veiem que està quallada d'una banda, amb un plat donem la volta a la paella i llisquem la truita perquè es qualli per l'altre costat.