Un dels plats més populars dels restaurants xinesos és l'arròs fregit tres delícies, però t'has preguntat mai quin és el secret d'aquests locals per cuinar l'arròs i que quedi amb aquest sabor tan espectacular?
Descobreix a continuació els passos que has de seguir perquè l'arròs tres delícies et quedi igual que quan el menges fora de casa:
Ingredients de l'arròs xinès tres delícies:
- 250g Arròs llarg
- 500ml Caldo de pollastre
- Pernil York a dauets
- 100g Gambes crues pelades
- 1 Pastanaga a dauets
- Un grapat de pèsols congelats
- Un grapat de blat de moro dolç
- 1 Ou
- 2 cullarades de salsa de soja
- Oli suau
- Sal
Elaboració de l'arròs xinès tres delícies:
- En una cassola posem un parell de cullerades d'oli i fregim l'arròs uns minuts. Mentre escalfem el brou i l'afegim a l'arròs. Quan comenci a bullir posem a foc mitjà i comptem uns 18 minuts. Quan el brou es consumeixi i arribi al nivell de l'arròs, tapem el cassó amb paper d'alumini i ho deixem coure baixant una mica el foc.
- Trobem l'arròs en una font àmplia i el separem per refredar-lo. Podem fer l'arròs un dia abans de realitzar la recepta perquè el plat quedi més autèntic. Mentre en una paella ona o wok tirem una cullerada d'oli i fregim la pastanaga. Després d'un minut afegim els pèsols perquè perdin l'aigua i, a continuació, incorporem el blat de moro dolç i el pernil. Finalment afegim les gambes, o llagostins, fins que quedin rosats.
- Ho retirem tot a un plat i afegim al mateix wok un parell de cullerades d'oli fins que fumegi una mica. Afegim llavors l'arròs fred a la paella i remenem constantment. Després d'uns minuts afegim l'ou lleugerament batut i ho barregem amb l'arròs sense deixar de remenar.
- Quan l'ou estigui quallat afegim els ingredients reservats. Ho escalfem tot i assaonem amb la salsa de soja. Només falta provar per veure si necessita més sal.
I... el nostre arròs tres delícies llest!