Cansat de menjar maduixes sempre de la mateixa manera? Descobreix com fer aquest mousse i gaudeix aquesta fruita tan sana d'una forma diferent. Precisament, ara, a la primavera és quan les maduixes estan al punt amb un gust deliciós i una textura cremosa i lleugera.

Ingredients per al pastís mousse de maduixes:

Per al pa de pessic:

- 100g Farina

- 100g Mantega molt estovada

- 125g Sucre

- 2 Ous

- Llevat químic (royal)

- 1 pessic de sal

- Essència de vainilla

Per a la mousse de maduixes:

- 500g de maduixes

- 600ml nata per muntar

- 150g Sucre

- Suc d'una llimona

- 125g de iogurt natural o grec

- 10g Gelatina en pols

Elaboració del pastís mousse de maduixes:

-Primer fem la planxa de pa de pessic que farà de base per a la nostra mousse. El primer és batre amb unes varetes la mantega molt tova, la sal i el sucre. Quan estiguin barrejats hi afegim els ous d'un en un sense deixar de batre.

-Afegim unes gotes d'essència de vainilla i barregem a part la farina amb el llevat. Sense deixar de batre afegim els ingredients secs a cullerades fins que aquests estiguin ben integrats. Preescalfem el forn a 180º i en una safata de forn col·loquem un paper encerat. Tirem la massa en una mànega pastissera i la posem en forma circular en el paper de forn.

-La introduïm al forn a 180º fins que en punxar amb l'escuradents aquest surti net. La deixarem refredar.

- Mentrestant, muntarem la nata en un bol fred perquè es munti millor. Quan estigui una mica dura li afegim la meitat del sucre destinat a la mousse en forma de pluja i sense deixar de batre. Quan veiem que les varetes fan solcs groguencs a la nata és que aquesta ja estarà. La reservem a temperatura ambient.

-Triturem 300g de maduixes fins a fer puré i les tirem a un cassó. Li afegim la resta de sucre, el suc de llimona i el iogurt i l'escalfem sense que arribi a bullir.

-Mentrestant, en un got amb un raig de llet, uns 100ml, barregem la gelatina per hidratar-la i l'afegim al cassó calent el qual escalfarem durant uns minuts perquè la gelatina s'integri bé. Apaguem el foc i ho reservem fins que es refredi, molt important.

-Tallem la planxa de pa de pessic amb la forma rodona i envoltem amb un cèrcol metàl·lic adaptable. Tallem per la meitat els 200g de maduixes que havien sobrat i les col·loquem per la vora del pa de pessic, amb la part tallada enganxada a les parets del motlle metàl·lic.

-Quan el batut de maduixes s'hagi refredat ho afegim a poc a poc a la nata batuda i ho barregem amb moviments envoltants perquè la nata no es baixi i no es talli. Aboquem la barreja al motlle i la allisem molt bé. Finalment la portem a la nevera fins que qualli i la decorem com vulguem.