Nova distinció per als formatges Muntanyola, que elabora Ampans a la seva formatgeria de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola. En aquesta ocasió, els World Cheese Awards, on hi competien més de 3.000 formatges d´arreu del món, han reconegut amb una medalla d'or i una de plata dues de les creacions de l'entitat bagenca.

La cita s'ha celebrat a Sant Sebastià en el marc de l´International Cheese Festival i ha tingut un jurat format per més de 250 experts. El formatge blau de cabra de Muntanyola s´ha endut una medalla d´or i el formatge blau de búfala una medalla de plata.

Amb el reconeixement del World Cheese Awards, els formatges Muntanyola ja sumen tres premis aquest 2016. El mes de març el blau de búfala va endur-se la Medalla d´Or al Fira Làctium de Vic, un premi que reconeix la categoria de millor formatge artesà de Catalunya. El mateix formatge va ser considerat el millor formatge artesanal de la seva categoria al certamen de formatges d´autor més important que es fa a l´estat espanyol, el Gourmet Quesos, celebrat a Madrid el mes d´abril.

Formatges Muntanyola elabora formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on AMPANS hi desenvolupa un projecte agrosocial que dóna feina i acolliment a persones amb discapacitat. Actualment a la formatgeria hi treballen 17 persones, 9 de les quals amb discapacitat.

Els formatges Muntanyola es poden trobar a grans superfícies, xarcuteries i botigues especialitzades i als punts de venda propis d´AMPANS (Garden i Canonge).