Ingredients
10 maires desespinades conservant els 2 filets
Farina de fregir
Salpebre
Oli d'oliva verge
Salpebrar les maires. Enfarinar. Fregir en oli abundant a 160ºC. Decantar en paper absorbent. Reservar.
Es aconsellable fregir en el moment de servir.
Maionesa
500 gr. Oli de gira-sol
4 rovell d´ou
40 gr. mostassa Dijon
Suc de llimona
sal
En un bol, amb una batedor de ma, posar els rovells i la mostassa. Afegir poc a poc l´oli i remoure. Acidificar amb el suc de llimona a on prèviament haurem dissolt la sal.
Salsa Tàrtara
125 gr. Oli de gira-sol
1 rovell d´ou
2 c.s cogombre en vinagre picat
1 c.s ceba ciselé
1 ou dur picat
1 c.s julivert picat
1 filet d´anxova picada
1 c.s tàperes picades
Muntar la maionesa amb l´oli i el rovell del ou. Barrejar amb la resta d´ingredients i rectificar de acidesa i sal. Reservar en nevera.