Ingredients

10 maires desespinades conservant els 2 filets

Farina de fregir

Salpebre

Oli d'oliva verge

Salpebrar les maires. Enfarinar. Fregir en oli abundant a 160ºC. Decantar en paper absorbent. Reservar.

Es aconsellable fregir en el moment de servir.

Maionesa

500 gr. Oli de gira-sol

4 rovell d´ou

40 gr. mostassa Dijon

Suc de llimona

sal

En un bol, amb una batedor de ma, posar els rovells i la mostassa. Afegir poc a poc l´oli i remoure. Acidificar amb el suc de llimona a on prèviament haurem dissolt la sal.

Salsa Tàrtara

125 gr. Oli de gira-sol

1 rovell d´ou

2 c.s cogombre en vinagre picat

1 c.s ceba ciselé

1 ou dur picat

1 c.s julivert picat

1 filet d´anxova picada

1 c.s tàperes picades

Muntar la maionesa amb l´oli i el rovell del ou. Barrejar amb la resta d´ingredients i rectificar de acidesa i sal. Reservar en nevera.