Hi ha receptes que no tenen edat. Qui pot resistir-se a unes delicioses croquetes, una pizza o uns palets de peix rebossat. Els que tenen fills saben el difícil que és fer que els nens mengin de tot i que no posin pegues a les verdures, el peix o qualsevol aliment que no els entri pels ulls.

Una de les maneres més efectives per aconseguir que els més petits tinguin una alimentació sana i variada és cuinar amb ells. No parlem de fer grans elaboracions que requereixin molt de temps, sinó d'aquells plats que agraden a tothom i que són molt fàcils de fer seguint la recepta.

A continuació, t'ensenyem com preparar tres receptes perquè l'hora de dinar o sopar amb els nens no es converteixi en un malson.

Com preparar un gelat de maduixa

Així es prepara:

En un pot es posa a bullir lentament la llet, "es reserva una tassa", juntament amb el sucre durant 10 minuts. A la llet reservada s'hi afegeixen 6 rovells i la farina de blat de moro, procurant que no quedin grumolls. A l'hora de triar les maduixes, cal assegurar-se que siguin fruites gruixudes, brillants i d'aparença fresca, ja que són aliments molt delicats i peribles. S'han de comprar amb les tiges intactes i aquests no s'han de retirar fins que s'hagin rentat per millorar la seva conservació. Es conserven millor si es guarden a la nevera o en un lloc fresc, fosc i ventilat, el més escampades possible en una font o plat pla. En aquestes condicions es poden conservar fins a 4 o 5 dies, si no estan molt madures. Consell: s'aboquen al cassó amb la llet bullint. Es cou tot junt durant cinc minuts sense deixar de batre amb la vareta. A continuació, es passa el preparat a una font perquè es refredi, remenant sovint amb una cullera de fusta que es deixarà dins de la crema. Les maduixes rentades es passen per la batedora "reservant algunes". Quan la crema estigui completament freda, s'incorpora el suc "colat" de les maduixes. Després s'afegeixen tres clares batudes a punt de neu, remenant amb cura perquè no es baixin fins que estigui tot ben unit. Finalment, s'aboca en un motlle i es fica al congelador durant dues o tres hores; abans de portar-lo a la taula es fan boles de gelat que es presenten en copes adornades amb les maduixes reservades. També pot distribuir la crema en copes i servir-les un cop gelada.

Ingredients:

350 g de maduixes, 1 litre de llet, 6 ous, 1/2 kg de sucre, 3 cullerades de farina de blat de moro.

Com preparar croquetes

Així es prepara:

Les patates es renten bé i es posen a coure "sense pelar" en aigua bullint i sal, fins que en punxar-les amb una forquilla aquesta entra amb facilitat. Ja cuites, es pelen i s'aixafen amb una forquilla fins a aconseguir un puré. Es reserva una mica d'aquest puré i una mica de formatge ratllat. S'afegeix la mantega i el formatge i es treballa amb ajuda d'una cullera de fusta fins que la massa estigui homogènia. A continuació, s'afegeixen dos rovells i, un cop unida, s'incorporen dues clares a punt de neu, tenint cura que no baixin molt ràpid. Es deixa reposar la massa durant dues hores. Es va donant forma a les croquetes "rodones, allargades ..." i es passen per pa ratllat, ou batut i de nou per pa ratllat. Es fregeixen en oli ben calent, fins que estiguin daurades. Se serveixen acompanyades de puré de patata empolvorat amb formatge ratllat.

Ingredients: 3/4 kg de patates, 100 g de formatge ratllat, 3 ous, 50 g de mantega, pa ratllat, oli d'oliva i sal.

Com preparar una pizza capritxosa

Així es prepara:

Mentre es prepara la pizza es preescalfa el forn. Es cobreix la base de pizza amb la salsa de tomàquet fregit. La mozzarella, es talla en daus i es reparteix per tota la base. Després, s'afegeixen les olives tallades per la meitat i els xampinyons, escorreguts i tallats. Finalment, es posa la ceba tallada en cèrcols i les tàperes. Es ruixa tota la pizza amb oli d'oliva, s'empolvora amb una mica d'orenga i es fica al forn durant 20 minuts a temperatura mitjana.

Ingredients: Massa de pizza, 1 ceba, 1 llauna de xampinyons, tàperes, salsa de tomàquet, mozzarella, olives verdes, oli d'oliva, orenga