Una representació de bloguers gastronòmics catalans ha visitat durant dos dies el Geoparc de la Catalunya Central. L´objectiu era conèixer la geografia de la zona, els productes que s´hi produeixen i la cuina que en resulta. El grup era format Sílvia Soto del blog Cuinetes, Bet Florensa del blog Tasta Rutes, Xavi Cuartero i Sandra Marquié d´Els Fogons de la Bordeta, Jordi Àvila i Pau Moya de Gastropíndoles i Revista Sentits, i Miriam Santamaria de Meteocook.

La visita va començar per Montserrat, i es van visitar també algunes vinyes i cellers del Bages, i punts neuràlgics com Cardona, Sant Benet de Bages o les Tines de Mura. Durant el recorregut es van conèixer especificitats geològiques, històriques i gastronòmiques pròpies del territori. El Rebost del Bages els va preparar una degustació de diferents menús d´alguns restaurants d´Els Fogons del Bages, que ofereixen rutes gastronòmiques pel territori del Geoparc.

Aquesta visita també ha comptat amb la col·laboració Món Sant Benet i de l´empresa MengemBages que ha preparat uns lots amb productes autòctons que s´han regalat als participants a la sortida. Entre d´altres, s´han pogut endur cap a casa vins del Bages, mongetes de Castellfollit del Boix, llonganissa i cigrons de Mura, col manresana i pasta moianesa.