Un equip de científics d'un Laboratori Militar a Massachusetts han creat una pizza que pot estar emmagatzemada durant tres anys, sense refrigeració ni congelació i sense que perdi cap de les seves propietats. Aquest projecte, que ja es coneix com la 'pizza eterna', s'ha dut a terme per tal de diversificar el menú dels soldats nord-americans, ja que és un dels seus menjars preferits.

" Bàsicament es podria menjar una part de la pizza, deixar-l empaquetada al taulell durant tres anys i encara seria comestible " , ha explicat l'autora principal del treball, Michelle Richardson.

Per aconseguir-ho s'han utilitzat ingredients coneguts com humectants - sucre, sal i xarops - que hidraten però impedeixen que l'aigua passi a la massa, evitant l'aparició de floridura i altres bacteris. A més, s'ha afegit ferro al paquet per tal que absorbeixi l'aire sobrant del mateix.

Fins ara, els esforços científics dels últims anys havien fracassat pel fet que la humitat a la salsa de tomàquet, el formatge i altres aliments que constitueixen una pizza convertien la massa en una substància pastosa amb condicions adequades per al desenvolupament de bacteris.

Encara no han estat molts els que han pogut provar aquesta pizza, ja que és un prototip, però els que sí que ho han fet destaquen que el sabor és molt similar al de la pizza comú. Quant a la seva aparença i textura, els tastadors apunten que es tracta d'un tros de la mida d'una llesca de pa que està una mica humida i no molt cruixent.