Tot i que, després de les dues anteriors entregues, havíem deixat el personatge de Gru com un reciclat superagent secret i rondinaire pare adoptiu, la franquícia i els milions de dòlars que suposa (cinc-cents milions la primera entrega, gairebé mil la segona i un spin off protagonitzat pels Minions com a cirereta del pastís) ha de continuar de la manera que sigui, i més encara en una data tan assenyalada com la del desè aniversari de la creació d'Illumination Entertainment, els estudis que la van fer créixer.

Tot i les noves aportacions de la compa-nyia amb films com Mascotas o ¡Canta!, la figura de Gru és garantia d'èxit, però per continuar la nissaga calia algun nou personatge que animés la funció. Aquest és ni més ni menys que Dru, el germà bessó de Gru, un milionari excèntric i extravertit del qual no tenia coneixement pel fet que els van separar quan tots dos eren bebès.

Amb la seva feina en perill a causa d'haver deixat escapar el malvat Balthazar Bratt (una antiga estrella infantil de la televisió que vol recuperar la seva popularitat a través de crear el caos a tot el planeta), Gru haurà de plantejar-se seriosament si vol donar-se una altra oportunitat com a bon superheroi o, per contra, continuar la tradició familiar de dedicar-se al crim i unir-se al seu germà per dur a terme un últim cop.

Amb Kyle Balda i Pierre Coffin com a responsables de nou de posar a punt la nissaga, Gru 3 torna a tenir les veus de Steve Carell, de Florentino Fernández i de Pep Anton Muñoz (en les versions anglesa, castellana i catalana, respectivament) per al personatge de Gru. La pel·lícula inclou, a més a més, una banda sonora farcida de temes musicals dels anys vuitanta, ja que és l'època de la qual el malvat Balthazar Bratt no hauria volgut sortir mai.