Denis Villeneuve dirigeix la seqüela "Blade Runner 2049", que transcorre trenta anys després del film original i mostra un món on "les coses han empitjorat, els personatges estan més aïllats i l'entorn és encara més tòxic", segons ha explicat el seu protagonista, Ryan Gosling, aquest dilluns a Barcelona

L'equip de la pel·lícula, que s'estrenarà el mes d'octubre vinent, ha visitat la capital catalana per promocionar el llargmetratge davant els distribuïdors europeus reunits al congrés Cinema Europe, que se celebra aquesta setmana.

En una breu trobada amb Efe, Ryan Gosling ha explicat que el nou llargmetratge "continua la narrativa" del film original de Ridley Scott, que "deixava moltes preguntes obertes".

Gosling dóna vida a l'oficial K, un nou 'blade runner' del departament de Policia de Los Angeles que inicia una investigació que el porta a "fer-se moltes preguntes, algunes relacionades amb la seva pròpia identitat, tal com passava a la primera part".

"El meu personatge es pren molt personalment la investigació", ha afegit l'actor, i en la seva recerca de la veritat es troba amb Rick Deckard (Harrison Ford), antic 'blade runner' que va desaparèixer fa 30 anys.

El director, Denis Villeneuve, ha aclarit que és una pel·lícula "negra i detectivesca" com la primera, en la qual se segueixen les evolucions d'un policia que inicia una investigació que el portarà a "somiar amb un món millor".

Si el film de Ridley Scott ja era fosc, la seqüela promet ser-ho encara més perquè "les coses han anat a pitjor en aquests anys" i la pel·lícula mostra "un ecosistema que ha col·lapsat", segons Villeneuve.

"Estem vivint en un món amb molta foscor. Un món en el qual sembla que no hi ha esperança, i la pel·lícula és una extensió d'aquesta realitat", ha afegit.

El realitzador francès ha reconegut que portar a terme una segona part d'una obra mestra com "Blade Runner" és un projecte arriscat en el qual "les possibilitats d'èxit són molt poques perquè ningú va a veure la pel·lícula en si mateixa, sinó que tothom va a comparar els dos films".

De tota manera, s'ha llançat a la piscina "per amor a la primera pel·lícula" i l'ha creat "amb total llibertat" i "sense intentar agradar ningú".

També han visitat Barcelona dues de les actrius de film: la cubana Ana de Armas i l'holandesa Sylvia Hoeks.

Ana de Armas interpreta "l'amant i la millor amiga" del protagonista, "al qual dóna suport en la seva investigació i al qual anima a seguir perseguint el que està perseguint", ha dit, utilitzant les paraules més ambigües que ha trobat per mantenir en secret la trama.

Més fàcil per a ella ha estat parlar del rodatge, que va durar cinc mesos i va ser "molt intens, amb llargues jornades immersos en el món fosc de 'Blade Runner', on sempre és de nit i sempre plou".

Sylvia Hoeks interpreta la mà de dreta de Neander Wallace (Jared Leto), un fabricant de replicants pel qual el personatge de Hoeks "faria el que fos".

"Ella busca la seva identitat, igual que passava a la primera part amb molts dels personatges", ha afegit Hoeks, que no ha volgut revelar si el seu personatge és un humà o un replicant, que és com es denominen al film els éssers artificials que són gairebé iguals que els humans.

"No et puc dir res de l'argument -ha continuat Hoeks-, només puc dir-te que és una història dramàtica i bonica, que provoca la mateixa sensació d'ofec que el primer 'Blade Runner'".