Notícies | Cine

CRÍTICA: 'Gold': Una visió poc mordaç del somni americà

El film només s'aguanta per la interpretació d'un irreconeixible Matthew McConaughey
17-03-2017 11:52
0 vots
Mattew McConaughey en una imatge del film 'Gold' Imatge promocional

Mattew McConaughey en una imatge del film 'Gold' Imatge promocional

El brivall carismàtic ha esdevingut un dels antiherois predilectes de Hollywood. Una figura recurrent en el cinema nord-americà, que en els últims anys hem pogut veure en títols com Atrápame si puedes (Spielberg), La gran estafa americana (Russell) i El lobo de Wall Street (Scorsese).

Gold s'inscriu dins d'aquest corrent i s'inspira en un escandol verídic que involucrà, en els anys noranta, la companyia canadenca Bre-X Mineral Corporation. El protagonista, Henry Wells, és un negociant maldestre que convenc a un geòleg, Michael Acosta, perquè participi en una missió insensata:trobar un jacient d'or a Indonèsia.

El film pretén donar una visió crítica ( i sorneguera) del somni americà amb un relat embogit (i irreverent) que entrellaça thriller, humor i cinema d'aventures. El seu director reconeix que ha begut en les fonts d'un clàssic indiscutible (El tesoro de Sierra Madre),però el resultat final està, creativament, a anys llum de la memorable pel.lícula de John Huston.

Gold, massa complaent i poc mordaç, es sosté eminentment per l'aclaparadora caracterització d'un irreconeixible Matthew McConaughey, que es va engreixar vint quilos per encarnar el seu personagtge. Una imposant composició d'un intèrpret que ha ressuscitat en els últims temps (pensem en Mud i Dallas Buyers Club).

El seu autor,Stephen Gaghan,està molt lluny de l'enginy i de la virulència que exhibí anteriorment com a guionista (Traffic) i realitzador (Syriana). Una altra jove promesa que, dissortadament, s'ha perdut pel camí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Notícies de cine

Deixa el teu comentari
Melodrama febril, punyent i desesperat, impulsat per uns personatges que són extremadament [..]
Deixa el teu comentari
La comèdia nominada als Oscar 'Un home anomenat Ove' arriba als cinemes doblat en català [..]

Fotos de cine

La cura del bienestar
La cura del bienestar
La cura del bienestar
La cura del bienestar
La cura del bienestar

La cura del bienestar

Un executiu jove i ambiciós és enviat a rescatar el president de la seva [..]

Prev
Next