Notícies | Cine

CRÍTICA: 'Gold': Una visió poc mordaç del somni americà

El film només s'aguanta per la interpretació d'un irreconeixible Matthew McConaughey
17-03-2017 11:52
0 vots
Mattew McConaughey en una imatge del film 'Gold' Imatge promocional

Mattew McConaughey en una imatge del film 'Gold' Imatge promocional

El brivall carismàtic ha esdevingut un dels antiherois predilectes de Hollywood. Una figura recurrent en el cinema nord-americà, que en els últims anys hem pogut veure en títols com Atrápame si puedes (Spielberg), La gran estafa americana (Russell) i El lobo de Wall Street (Scorsese).

Gold s'inscriu dins d'aquest corrent i s'inspira en un escandol verídic que involucrà, en els anys noranta, la companyia canadenca Bre-X Mineral Corporation. El protagonista, Henry Wells, és un negociant maldestre que convenc a un geòleg, Michael Acosta, perquè participi en una missió insensata:trobar un jacient d'or a Indonèsia.

El film pretén donar una visió crítica ( i sorneguera) del somni americà amb un relat embogit (i irreverent) que entrellaça thriller, humor i cinema d'aventures. El seu director reconeix que ha begut en les fonts d'un clàssic indiscutible (El tesoro de Sierra Madre),però el resultat final està, creativament, a anys llum de la memorable pel.lícula de John Huston.

Gold, massa complaent i poc mordaç, es sosté eminentment per l'aclaparadora caracterització d'un irreconeixible Matthew McConaughey, que es va engreixar vint quilos per encarnar el seu personagtge. Una imposant composició d'un intèrpret que ha ressuscitat en els últims temps (pensem en Mud i Dallas Buyers Club).

El seu autor,Stephen Gaghan,està molt lluny de l'enginy i de la virulència que exhibí anteriorment com a guionista (Traffic) i realitzador (Syriana). Una altra jove promesa que, dissortadament, s'ha perdut pel camí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Notícies de cine

Deixa el teu comentari
El film de Paul Verhoeven arriba al quart de segle amb la mateixa sensualitat amb què es va [..]
Deixa el teu comentari
La cineasta Sofia Coppola signa una nova versió del classic amb la presència Collin Farrell [..]

Fotos de cine

Verónica
Verónica
Verónica
Verónica
Verónica

Verónica

Madrid, anys 90. Després de fer una ouija amb unes amigues, una adolescent [..]

Prev
Next