La primera de les seqüeles d' 'Avatar' ajorna de nou la seva estrena. Tot i que el mateix James Cameron havia confirmat 2018 com la data prevista, i que el rodatge ja té data, finalment el cineasta ha fet marxa enrere i hagut de rectificar les seves pròpies paraules.

El director està en plena promoció del seu nou documental 'Atlantis Rising' que s'emet a Discovery Channel en el qual persegueix el mite d'Atlàntida. Cameron ha tret temps per comentar les novetats sobre producció de les seqüeles d' 'Avatar', que començarà aquest estiu, en una entrevista amb 'The Toronto Star'.

El cineasta ha revelat que tot i ser el seu desig, finalment 'Avatar 2' no s'estrenarà el 2018. El director de 'Titanic' ja va avisar que si ho considerava necessari ajornaria el llançament, i es justifica recordant que no només estan treballant en una seqüela d'Avatar, sinó que "estem fent 'Avatar 2', 3, 4 i 5" a més afegeix que "és una missió èpica".

"Ja sé com seran els següents vuit anys de la meva vida. Cal pensar que ens va portar quatre anys i mig fer una pel·lícula i ara estem fent quatre". D'aquesta manera, Cameron s'allunya del que portava anunciant fa temps. Descarta rotundament l'estrena el 2018 però es reafirma en el començament de la filmació de la mastodòntica producció aquest mateix estiu. Els fans de 'Avatar' hauran d'esperar pacientment.

També avisa que el disseny de les criatures ja està gairebé llest, i es disculpa per no poder revelar res més: "Hem de mantenir l'emoció de moment".

En relació al documental 'Atlantis Rising', tot i que és conegut que l'exploració científica influeix molt en el treball del director, aquest nega que Atlàntida vagi a fer una aparició en el món de Pandora, encara que si que hi ha una connexió temàtica: "A ' avatar 'es parla de la dominància de l'ésser humà sobre la naturalesa quan realment el que hem de fer és aprendre a ser part d'ella, o no sobreviurem ".

Sobre quines són les seves fonts d'inspiració, Cameron -ni curt ni mandrós- es compara amb un dels filòsofs més famosos de tots els temps: "Plató va fer el que fan els escriptors de ciència ficció com jo. Construïm mons. Però els basem en coses que realment van succeir. Així que quan estic fent alguna cosa com Pandora per les pel·lícules d'Avatar em baso en les cultures i tradicions existents "