Notícies | Cine

El director finlandès Aki Kaurismäki anuncia la seva retirada del cinema

16-02-2017 23:03
0 vots
Aki Kaurismäki presenta nova pel·lícula a la Berlinale regió7

Aki Kaurismäki presenta nova pel·lícula a la Berlinale regió7

El cineasta Aki Kaurismäki, el realitzador més personal i prestigiós de Finlàndia, va anunciar ahir la seva retirada definitiva de la direcció després de 34 anys de carrera en una entrevista a la televisió pública finlandesa YLE.

Kaurismäki, qui el pròxim abril complirà 60 anys, va fer aquesta confessió des del Festival de Cinema de Berlín (Berlinale), en el qual competeix per l'Ós d'Or amb la que podria ser la seva última pel·lícula com a realitzador, Toivon tuolla puolen (traduït literalment com «Més enllà de l'esperança»).

«Estic cansat. Vull començar per fi a viure la meva pròpia vida», va assegurar Kaurismäki a l'esmentat mitjà. «Ja ho he dit alguna altra vegada, però aquest cop sí que és un adéu. És molt probable que aquesta sigui la meva última pel·lícula», va afegir referint-se a la Berlinale del 1994, en la qual ell i el director polonès Krzysztof Kieslowski van anunciar la seva retirada del cinema .

Si manté aquesta vegada la seva paraula, el cineasta finlandès deixarà inacabat el seu projecte de rodar una trilogia sobre la immigració a tres ciutats portuàries europees, sèrie a la qual pertanyen els títols Le Havre (2011) i Toivon tuolla puolen (2017). Aquesta última cinta narra la història d'un refugiat sirià que arriba al port d'Hèlsinki a la recerca d'asil i es topa amb la indiferència de les autoritats i el racisme neonazi, però també amb la solidaritat d'un captaire i un viatjant convertit en hostaler.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Notícies de cine

Deixa el teu comentari
A més, es confirma el títol complet de la cinta, que serà 'Jurassic World: Fallen Kingdom' [..]
Deixa el teu comentari
Gal Gadot torna a encarnar la icònica superheroïna en la seva primera aventura en solitari
Deixa el teu comentari
«Pàtria» parteix d'un concepte atractiu i d'un tractament intermitentment interessant. [..]

Fotos de cine

Wonder Woman
Wonder Woman
Wonder Woman
Wonder Woman
Wonder Woman

Wonder Woman

Abans de ser Wonder Woman, la Diana era la princesa de les amazones, una [..]

Prev
Next