Notícies | Cine

'Jackie': L'endemà de la tragèdia

Natalie Portman, nominada als Oscar, interpreta Jacqueline Kennedy en un colpidor drama històric
16-02-2017 23:04
0 vots
Natalie Portman caracteritzada com la vídua de JFK.

Natalie Portman caracteritzada com la vídua de JFK.

Les primeres imatges de Jackie apuntaven a un biopic centrat en la vídua del president John Fitzgerald Kennedy o, en el millor dels casos, una aproximació al paper d'una figura clau de la dècada dels seixanta. Però res de tot això: el film és un esfereïdor drama històric que retrata els clarobscurs de la construcció d'un mite i, també, la gestió emocional d'una pèrdua.

Dirigida per Pablo Larrain, autor de títols tan suggestius com No, Jackie comença amb un periodista arribant a casa de Jacqueline Kennedy per fer-li la primera entrevista des que va enviudar. Per descomptat que el reporter aspira a obtenir-ne opinions polítiques i furgar en la ferida dels seus comentats enfrontaments amb la Casa Blanca, però el que es troba és una dona dividida entre el que va fer i el que voldria haver fet, i al mateix temps víctima d'una etiqueta que parla del trist costum de la Història d'oblidar-se de grans dones més enllà dels homes que van ser al seu costat.

A partir d'aquí, amb un registre tan sobri i auster que arriba a desarmar, Jackie desgrana el difícil encaix de la protagonista en els ambients polítics, la duresa de comprovar que d'altres decidien per ella fins i tot com enterrar el seu marit i, també, la que deu ser la recreació del magnicidi més impactant que s'hagi vist mai en una pantalla. Les virtuts de Jackie es deuen al talent de Larrain per defugir la biografia a l'ús, però sobretot a una extraordinària Natalie Portman (nominada als Oscar) que demostra un cop més que és una de les millors actrius de la seva generació. Al seu costat, secundaris de luxe com Peter Sarsgaard, Billy Crudup, Greta Gerwig, John Carroll Lynch, Richard E. Grant i el gran John Hurt, en un dels seus darrers papers abans de morir.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Notícies de cine

Deixa el teu comentari
La suposada càrrega eròtica (sadomasoquista) d'alt voltatge és una trampa que no hauria [..]
Deixa el teu comentari
Regió7 et posa a prova, tindràs premi si encertes les pel·lícules que s'enduran estatuetes [..]
Deixa el teu comentari
Del Mago de Oz a Star Wars, repassem cinc pel·lícules que també mereixen ser recordades per [..]

Fotos de cine

El nacimiento de una nación
El nacimiento de una nación
El nacimiento de una nación
El nacimiento de una nación
El nacimiento de una nación

El nacimiento de una nación

Ambientada al sud dels Estats Units trenta anys abans de l'esclat de [..]

Prev
Next

Més àlbums: