Entre les seqüeles -'Star Wars ',' Guardians de la Galàxia ',' Planeta dels simis ',' Fast & Furious 'o' Pirates del Caribe'- i el revival -'Blade Runner ',' Trainspotting 'o' Alien '-, 2017 deixarà poc espai al cinema d'autor, però comptarà amb representants de pes.

És el cas de Martin Scorsese, que s'encarrega d'obrir l'any amb 'Silenci', la història de dos jesuïtes (Andrew Garfield i Adam Driver) que al segle XVII viatgen a Japó en un moment en què els cristians són durament perseguits .

També al començament d'any arriba el musical 'La La Land', un prodigi d'encant de Damien Chazelle amb Ryan Gosling i Emma Stone com a perfectes protagonistes, així com tres de les pel·lícules de les que més es parla de cara als grans premis, 'Moonlight', 'Manchester davant del mar' i 'Figures ocultes'.

El nou de Terrence Malick, 'Weightless', amb un espectacular repartiment -Haley Bennett, Ryan Gosling, Michael Fassbender, Natalie Portman, Cate Blanchett, Rooney Mara, Christian Bale o Benicio Del Toro- i 'Dunkirk', la incursió del complex Christopher Nolan en la Segona Guerra Mundial són altres dels grans títols de 2017.

Tot i que les majors taquilles correspondran a aquestes seqüeles que Hollywood explota a la perfecció i que aquest any té a més un aire de 'revival' amb la resurrecció d'algunes pel·lícules de culte.

És el cas de 'Blade Runner 2049', que carrega amb la xacra que la pel·lícula de 1982 dirigida per Ridley Scott i protagonitzada per Harrison Ford va marcar un punt d'inflexió en el cinema de ciència ficció.

Ara Denis Villeneuve ('Sicario') es posa als comandaments de la nova pel·lícula, que comptarà amb la col·laboració de Ford, però que estarà protagonitzada per Ryan Gosling i la cubana Ana de Armas.

També hi haurà un nou 'Trainspotting' el film que fa 20 anys va llançar a la fama al realitzador Danny Boyle i l'actor Ewan McGregor, que repeteixen en la continuació d'aquesta història, que canvia el món de les drogues pel de la pornografia.

I amb 'Alien: Covenant' el britànic Ridley Scott recupera la seva primera pel·lícula d'èxit ni més ni menys que 38 anys després de l'aventura de la tinent Ripley (Sigourney Weaver).

Scott va ser el responsable d' 'Alien, el vuitè passatger' (1979) i de 'Blade Runner', però en la nova versió d'aquesta última s'ha quedat sol amb tasques de producció mentre que sí dirigeix ??la seqüela de 'Prometheus' (2012 ).

I a mig camí entre el 'revival' i la pura seqüela, al desembre arribarà el vuitè episodi de 'Star Wars', que promet convertir-se, de nou, en un gran esdeveniment mediàtic i que comptarà amb les incorporacions de Benicio del Toro, Laura Dern o Kelly Casa Tran.

Tampoc són tot continuacions

Però fins que arribi desembre hi haurà molt cinema i molta seqüela.

L'any començarà amb títols esperats com 'El fundador', amb Michael Keaton com el fundador de McDonald 's; 'Múltiple', el nou de M. Night Shyamalan, sobre un segrestador de personalitat múltiple (en concret 24) interpretat per James McAvoy, o la incursió d'Ang Lee en la guerra amb 'Billy Lyn'.

També des del principi aquest 2017 portarà una interminable llista de seqüeles començant per la cinquena de 'Underworld', de nou amb Kate Beckinsale com Selene; la segona de 'Cinquanta ombres d'en Grey'; el capítol final de 'Resident Evil' o la seqüela de la història d'horror 'The Ring', que dirigeix ??l'espanyol Francisco Javier Gutiérrez.

'Logan', la tercera i última aventura en solitari de Logan / Wolverine (Hugh Jackman), servirà per presentar el personatge de Laura, una nena mutant interpretada per l'espanyola Dafne Keen Fernández; 'Fast & Furious' arribarà a la seva vuitena entrega i 'Pirates del Carib' a la cinquena, amb la incorporació de Javier Bardem.

El salt al cinema de la popular sèrie televisiva 'Els vigilants de la platja', les noves entregues de 'Transformers', 'La mòmia', 'World War Z', 'Planeta dels simis', 'Pacific Rim', 'Kingsman ',' Divendres 13 ',' Jumanji 'o' Dando la nota 'es repartiran al llarg de l'any.

I de l'habitual tacada d'històries de superherois, "Guardians de la Galàxia 2", 'Wonder Woman', 'Spiderman: Homecoming', 'Thor: Ragnarok' o 'La lliga de la Justícia'.

Les seqüeles també arriben al cinema infantil: 'Lego Batman', la versió en carn i os de 'La bella i la bèstia' -amb Emma Watson com protagonista-, 'Els barrufets', 'Cars 3', ' Toy Story 4 'o' Gru el meu dolent preferit 3 '.

Però més enllà de les seqüeles hi ha altres títols que s'aventuren interessants: la intrigant 'La cura del benestar' del sempre original Gore Verbinski; el thriller d'horror 'Life', dirigit pel suec d'origen xilè Daniel Espinosa i amb Jake Gyllenhaal i Ryan Reynolds com a protagonistes, o 'Ghost in the Shell', amb Scarlet Johansson com una policia cyborg.

L'any es tancarà amb dos llargmetratges que han aixecat expectatives: 'The Snowman', l'adaptació d'una novel·la negra del noruec Jo Nesbo, amb Michael Fassbender, i 'The Greatest Showman', el musical que explica la història circense de PTBarnum ( Hugh Jackman).