La pel·lícula "Pàtria. La llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama" està cada cop més a prop d'arribar a les sales de cine catalanes. El film, dirigit per Joan Frank Charansonnet es troba en un avançat estat de postproducció i ja es pot confirmar que la còpia definitiva de la pel·lícula tindrà una durada de 103 minuts i s'estrenarà en sales comercials el 9 de juny de 2017.

Abans de la seva arribada als cinemes, però, serà presentada en diferents festivals internacionals de cinema. A més, a partir del 24 de juny i fins el mes d'octubre del 2017 Pàtria també iniciarà un viatge per tots els municipis catalans que vulguin acollir-la en forma de passi únic amb debat i col·loqui posterior amb membres de l'equip del film. A data d'avui, més de 50 municipis d'arreu de Catalunya ja han manifestat el seu interès en acollir aquesta activitat. L'objectiu de la pel·lícula és arribar al màxim de contrades de la geografia i no oblidar aquelles que no disposen d'una sala estable de cinema comercial.

Les roductores del la pel·lícula, Dejavu Films i Capaneida Films, també han fet públic un clip amb imatges del llargmetratge que ja ha obtingut en només 7 dies més de 23.000 visites. També s'ha confirmat la incorporació de la cançó del grup Sangtraït Jocs de guerra com un dels temes principals de la banda sonora de la pel·lícula.

Pàtria narra la llegenda d'Otger Cataló una història que parla dels propis orígens de Catalunya. Coincidint en un moment de reivindicació de la identitat nacional, el film pretén refermar aquest sentiment des d'un punt de vista èpic, fent una revisió de les llegendes catalanes i reinterpretant-les amb una mirada cinematogràfica pròpia. El film l'interpreten Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner, Àngels Bassas, Ali El Aziz i el propi director de Joan Frank Charansonnet.