Tres pel·lícules amb producció catalana arriben aquesta setmana als cinemes: el drama amorós 'Rumbos' dirigida per Manuela Moreno; el film de terror 'Summer Camp' d'Alberto Marini, qui va ser productor executiu de '[REC]' i va signar el guió de 'Mientras duermes', i 'Les amigues de l´Àgata', que està escrita i dirigida per les quatre joves directores Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen. Una pel·lícula que va rebre dues distincions al Festival REC de Tarragona, que es va celebrar el passat any: el Premi del Jurat Jove i una menció especial del Jurat de la Crítica (ACCEC). Una de les altres estrenes destacades de la setmana és el thriller amb tocs de terror 'Green Room', que va passar pel darrer Festival de cinema de Sitges -com 'Summer Camp'-. El film d'animació 'Albert' s'estrena doblat al català.

La coproducció catalana 'Rumbos' dirigida per Manuela Moreno és un drama amb tocs de comèdia, una història coral de vides creuades que té per escenari una nit d'estiu en una gran ciutat. Moreno va explicar que "l'amor i el desamor uneix" aquestes històries de personatges que viatgen en diferents vehicles. La pel·lícula , produïda per Arcadia Motion Pictures, Jano Pictures AIE i ATRESMEDIA CINE, està protagonitzada per Pilar López de Ayala, Carmen Machi, Ernesto Alterio, Karra Elejalde, Miki Esparbé i Nora Navas.

'Rumbos' es desenvolupa en temps real al llarg d'una única nit durant una hora i mitja i a través de personatges que viatgen en diferents vehicles. De fet, diferents històries d'amor s'entrecreuen a través de sis vehicles: dos cotxes, una ambulància, un taxi, un autobús i un tràiler. A dins de cada vehicle es viu la seva pròpia història personal: dos adolescents en un cotxe robat busquen aventures fortes; un taxista ferit per una tradició; un camioner sense experiència sentimental enamorat d'una prostituta; un amant molt experimentat; un infermer que no sap oblidar; una dona abandonada sense raons i una esposa cansada d'esperar. Tots ells amb els seus problemes acabaran sent connectats.

Alberto Marini dirigeix el film de terror 'Summer Camp' que compta en aquest cas amb la producció executiva de Jaume Balagueró. Aquesta és una pel·lícula sobre infectats però el seu director tenia clar que no volien fer un film més sobre aquest gènere, sinó "donar-li la volta". En una entrevista a l'ACN, Marini va explicar que "a la mitologia dels infectats hi han introduït elements de la mitologia dels homes llop, ja que hi ha un concepte de temporalitat de la infecció".

A 'Summer Camp', quatre joves s'apunten com a monitors d'un campament d'estiu esperant viure noves experiències. Tot sembla normal, fins que la nit anterior a l'arribada dels nens, comencen a atacar-se entre ells sense motiu aparent. Comença a partir d'aquí un joc violent del gat i la rata, en què els rols de caçador i presa s'intercanvien constantment els papers.

'Les amigues de l´Àgata' està escrita i dirigida per quatre joves directores que assumeixen una autoria col·lectiva en la qual es dilueixen els rols. Una història que parla de la joventut, de la fi d'una etapa, de la pèrdua i la fidelitat, explicada de manera propera. La pel·lícula ha estat rodada entre Barcelona i la Costa Brava, i és allí on passen les aventures de l´Àgata i les seves tres amigues de la infància. Aquest és el segon llargmetratge que sorgeix com a treball final de carrera del grau de Comunicació Audiovisual de la UPF, supervisat pels cineastes Isaki Lacuesta, Elias León Siminiani i el crític de cinema Gonzalo De Lucas, que transcendeix de llarg les dimensions d'un treball acadèmic.

'Green Room'

Després d'una llarga i poc exitosa gira, una banda de punk rock „The Ain't Rights„ és inesperadament contractada per tocar en un desconegut club situat en un perdut paratge boscós. El que havia de ser un simple concert, acaba en un angoixant i claustrofòbic malson quan la banda descobreix, entre bastidors, un horrible acte violent. Aquesta és la sinopsis de la pel·lícula 'Green Room', que com 'Summer Camp' també va passar per Sitges, dirigida per Jeremy Saulnier. Està protagonitzada pel veterà Patrick Stewart ('Star Trek: la nueva generación', 'X-Men') i els joves Anton Yelchin, Imogen Poots, Callum Turner, Alia Shawkat i Joe Cole.

Karsten Kiilerich és el director del film d'animació 'Albert', que s'estrena doblat al català. L'Albert és un nen espavilat i molt, molt entremaliat. Fent disbarats destrossa l'estàtua principal del poblet on viu i no se li acut altra cosa que robar un diamant per poder comprar un globus aerostàtic i posar-lo al lloc de l'estàtua trencada.

'Mi perfecta hermana' és una pel·lícula de Sanna Lenken i interpretada per Annika Hallin, Rebecka Josephson, Henrik Norlén i Amy Deasismont. Aquest drama narra la història d'Stella, que quan entra al món de l'adolescència, descobreix que el seu germà gran Katja amaga un trastorn alimentari. Una malaltia que trenca la família en dos.

Manolo Caro signa la comèdia romàntica 'Amor de mis amores'. Mentre Carlos viatja a Madrid a buscar el seu millor amic Javier per a que estigui present a la seva boda, la Lucía, la seva promesa, l'atropella per accident a Lleó y d'aquesta trobada naixerà un amor a primera vista.

Ryan Gosling i Russell Crowe

Una de les altres estrenes destacades de la setmana és 'Dos buenos tipos' i sobretot ho és pels intèrprets del film que són Matt Bomer, Ryan Gosling, Russell Crowe i Kim Basinger. Entre la comèdia i el thriller, 'Dos buenos tipos' uneix a Holland March (Ryan Gosling) i a Jackson Healy (Russell Crowe), que no tenen res a veure fins que es veuen immersos en la misteriosa desaparició de la persona a la que els dos estan seguint i es converteixen en el blanc d'uns entrenats assassins. La seva investigació a més els porta a una multimilionària conspiració.

Dexter Fletcher dirigeix el biopic 'Eddie el águila'. Michael 'Eddie' Edwards (Taron Egerton) és un peculiar i valent saltador d'esquí britànic que mai va deixar de creure en si mateix, fins i tot quan una nació sencera l'excloïa. Amb l'ajuda d'un entrenador rebel i carismàtic (Hugh Jackman), Eddie aconsegueix guanyar-se el cor de tots els fans de l'esport de tot el món aconseguint competir als Jocs Olímpics d'Hivern de Calgary 1988.

Aquesta setmana arriba a la gran pantalla la segona part de 'Las mil y unas noches: El desconsolado' -la primera part es va estrenar la passada setmana- de Miguel Gomes. A través de Sherezade (Crista Alfaiate) es donen a conèixer diferents contes que retraten la crisi a Portugal: un gall que parla es presenta a unes eleccions municipals o un mag amb un conjur màgic per acabar amb l'austeritat.

Des d'Itàlia, s'estrena 'Si Dios quiere', d'Edoardo Maria Falcone. Tommaso (Marco Giallini), un exitós cardiòleg, ateu i egoista se n'emporta un disgust quan el seu fill Andrea (Enrico Oetiker) li confessa que es vol fer mossèn. El pare s'enfrontarà a Don Pietro (Alessandro Gassman), un capellà que té certa influència en aquesta decisió del seu fill.