El Professor X, Magneto, Mística i la Bèstia, al costat d'una desena més de superherois, lluiten per evitar l'anihilació de la humanitat en la cinta "X-Men: Apocalipsi", que arriba aquest divendres a les cartellers tot indagant en els perills de la religió i del fanatisme.

El film, que s'espera que s'erigeixi com un dels èxits de taquilla d'aquest estiu, reuneix de nou un repartiment de luxe liderat per Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Hugh Jackman i Nicholas Hoult.

Els personatges dels còmics de Marvel es veuran les cares amb Apocalipsis, el primer i més poderós de tots els mutants, que ha estat adorat com un Déu des de l'Antic Egipte i que, després de quatre mil anys de letargia, es proposa acabar amb totes la vides humanes i crear un nou ordre mundial.

L'encarregat de donar vida a l'amenaçadora Apocalipsi és el guatemalenc Oscar Isaac, que li ha agafat gust a les superproduccions després de la seva participació en l'últim llargmetratge de la saga Star Wars, "El despertar de la força".

Bryan Singer, que dirigeix per cinquena vegada una seqüela d'aquesta saga, va subratllar en una entrevista que el dolent de la pel·lícula "és un fals Déu" que en actuar amb "arrogància" porta al món al seu daltabaix.

Plagada de cites bíbliques i amb la incorporació d'un superheroi religiós i practicant, el cineasta mostra els riscos del "fanatisme", situació a la qual s'arriba quan "la gent està desencantada", i segueix cegament a un ésser "que reclama que li rendeixin culte".

El director va explicar que una de les seves línies argumentals preferides en aquest lliurament és la relació entre el Professor X (James McAvoy) i Mística (Jennifer Lawrence), que marcarà el destí de tots els superherois. "El Professor X s'emociona amb la idea que els humans acceptin als mutants i Mística el porta a enfrontar-se amb aquest idealisme. Amb l'ascens d'Apocalipsi, arriben a una espècie d'enteniment i així és com experimentem la formació dels 'X-Men'", va anticipar Singer.

La que és l'última pel·lícula de la trilogia "X-Men: Primera Generación", compta com a principal reclam per al públic amb les versions joves dels mutants de la pel·lícula original. La cinta de Marvel revelarà l'origen de Tempesta, personatge que Halle Berry va portar a la fama i que ara interpreta Alexandra Shipp; i també com es van conèixer Cíclop (Tye Sheridan) i Jean Grey, els poders telequinètics de la qual dominarà en el nou film Sophie Turner, coneguda per "Joc de Trons".

L'actriu, acostumada a les batalles entre les famílies Stark, Lannister i Targaryen pel Tron de Ferro, es converteix en una peça clau i en el desencadenant per comprendre la història de Wolverine (Hugh Jackman) i connectar així les dues pel·lícules que se centren en el mutant de les urpes amb la resta de la saga "X-Men".

Juntament amb Evan Peters, que es posa per segona vegada el vestit d'un Quicksilver rebel i amant de la música rock, Sophie Turner forma part dels interpretis nouvinguts a aquesta franquícia que arriben disposats a fer-li ombra als consagrats Patrick Stewart i Ian McKellen.

Sobre un cert paral·lelisme entre Jean Grey i Sansa Stark, la britànica de 20 anys va afirmar que "no tenen tant en comú" i que no mantenen cap "connexió". No obstant això, va admetre l'existència de certes "similituds" entre tots dos personatges quan "Sansa es converteix en una 'Sansa fosca'" i, quan al principi de "X-Men: Apocalipsi" i de "Joc de Trons", tant la superheroína com la descendent de la casa Stark es caracteritzen per ser "vulnerables, alienades i per tenir por de si mateixes".

La factoria de Marvel es mostra imparable i, a més d'aquesta cinta, ja prepara "Wolverine 3" amb Hugh Jackman per 2017 i "Deadpool 2" amb Ryan Reynolds, que s'espera que també recullin èxits.