L'actor nord-americà Denzel Washington inaugurarà la 62 edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, on a més rebrà el premi Donostia en reconeixement a la seva trajectòria cinematogràfica.

Zinemaldia ha confirmat, en un comunicat, la presència de la primera gran estrella que trepitjarà la catifa vermella d'aquesta edició, que se celebrarà entre el 19 i el 27 de setembre.

Washington anirà a Sant Sebastià per presentar, fora de concurs, el seu últim film, "The Equalizer" (El Protector), dirigida per Antoine Fuqua, el realitzador que va signar el 2001 "Training Day", una pel·lícula que va consagrar l'actor novaiorquès amb el seu segon premi Oscar. La cinta arribarà a les sales comercials espanyoles el 17 d'octubre.

Nascut a Mount Vernon (Nova York) el 1954, es va iniciar en la interpretació en funcions universitàries mentre estudiava Periodisme, vocació que va acabar abandonant en favor de la seva carrera com a actor. Després de debutar el 1977 en el telefilm "Wilma", va rodar la seva primera pel·lícula el 1981, "Llámame Mr Charly", encara que es va fer popular a la televisió, en encarnar durant sis anys el doctor Philip Chandler en la sèrie "St Elsewhere". La consagració li va arribar el 1989 amb "Tiempo de glória", per la qual va rebre l'Oscar al millor actor de repartiment.