El Grec Festival ha presentat la llista d'espectacles que s'estrenaran entre els dies 20 i 21 de juliol. Entre aquests, destaca ´El bon pare´, una comèdia de David Plana que mostra que la paternitat és un ofici difícil i que fa una crítica a l'obsessió per aconseguir la perfecció i la necessitat de controlar el nostre món. L'obra estarà protagonitzada per l'actor Lluís Soler. Per altra banda, Mar Gómez i Xavier Martínez dirigeixen 'Así en la tierra como en el cielo' una proposta que porta al Mercat de les Flors una obra que planteja que l'eternitat podria ser una còpia ampliada de la vida.

El Teatre Borràs acollirà del 21 al 31 de juliol l'obra teatral 'El bon pare', un text de David Plana que ell mateix ha definit com "una comèdia estranya amb turbulències, que es una tragèdia per al protagonista" però que en realitat "se'n riu de l'obsessió per ser perfectes".

L'obra, protagonitzada per Lluís Soler, és una comèdia amb parts fosques que explica la història "de l'alcalde d'un poble de províncies que té una vida molt idíl·lica". Aquesta comèdia li capgira la vida, fet que es reflecteix també al cartell en què Lluís Soler apareix de cap per avall. La comèdia parteix quan la filla torna a casa per passar una setmana de vacances. Aquesta visita es veu afectada pel fet que "el pare ha vist un vídeo comprometedor a la xarxa". A partir d'aquí van passant fets fins que arriba la seva ex-dona i acaba "d'obrir la caixa de Pandora". Teresa Vallicrosa defineix el seu personatge com "aquell que provoca i destapa les coses que el bon pare ha d'anar descobrint". És a partir de la seva visita quan l'home descobreix que "vivia a la caverna de Plató i solament hi veia ombres" i que "les parts més importants de la seva vida passaven sense que ell se n'adonés", tal com explica l'autor.

A més, l'obra és també una reflexió sobre la paternitat i l'educació. El protagonista és un home que "ho ha fet tot perfecte amb la seva filla en els paràmetres de l'educació moderna". Aparentment, tot ha anat bé, però al llarg de la història "acabarem descobrint que no ha sigut així".

'Así en la tierra como en el cielo'

D'altra banda, al Mercat de les Flors es podrà veure els dies 21 i 22 de juliol l'obra 'Así en la tierra como en el cielo'. Un muntatge de dansa-teatre narratiu, surrealista, irònic i ple de situacions imprevisibles que naix del plantejament que l'eternitat podria ser una còpia ampliada de la vida. Xavier Martínez, director artístic de l'obra, ha explicat que tota la història naix de la pregunta "¿què passaria si quan traspasses, tens el mateix que a la vida, però pitjor?". Un punt de partida "bastant gamberro" a partir del qual els quatre personatges comencen un viatge "que utilitza la mort com a excusa perfecta per parlar de la vida".

Un dels elements que s'accentua és l'atzar. A l'obra, hi té un pes importantíssim, ja que, mitjançant una màquina que genera les situacions a les quals s'enfronten els personatges, és qui regeix els passos de l'existència. Mar Gómez, directora de l'obra, ha dit que "aquesta màquina fa passar als personatges les mil i una", problemes com el fet que "els gèneres dels protagonistes siguin inestables" i que alguns passen de ser homes a ser dones, però sempre tornant a la situació inicial, ja que "hi ha coses a la vida que són immutables".

Les estrenes dels dies 20 i 21 expressen la contemporaneïtat pròpia del Grec Festival. Entre aquestes, trobem des de les formes convencionals fins a la recerca de les formes híbrides més contemporànies, que definiran les línies de futur de l'espectacle. Les obres tenen com a eix principal el conflicte, sent escenari de temes actuals de diversitat d'interessos. També parteixen de conceptes com el diàleg, la creació i la hibridació.

A més de les mencionades, en els pròxims dies, es podran veure obres com 'MDLSX' de Motus, un grup innovador que fa servir textos de la literatura contemporània i de la temàtica 'queer' per fer una crítica a com hi ha una tendència a marginar a tots aquells que no encaixen en les categories estàndard creades.

Per altra banda, 'Rhümia', de Rhum & Cia, és la continuació de l'anterior obra del grup. Un cop acabada la primera funció, Rhümia mostra la història de darrere de la pista de circ. Un escenari més íntim que acull noves entrades de pallassos, cançons i músiques d'arreu el món.

'Farsa', dirigida per Albert Mestres, intenta traslladar la crisi de la paraula mitjançant una protagonista que no parla mai, mostrant el suïcidi de la paraula a causa de la seva impossibilitat de comunicació.

També es podran veure altres obres com 'Cirkus Klezmer' que farà el seu comiat a Barcelona o 'Això no és televisió', un espectacle de transformistes de Cabaret Il·lògic.