L'espectacle visual 'Daurrodó' de Joan Baixas i Cildo Meireles, dirigida pel mateix Baixas, unirà art i teatre a la Sala Petita del TNC del 30 de juny al 10 de juliol en el marc del Festival Grec i se centra en l'obra de l'artista plàstic brasiler Cildo Meireles.

Baixas ha explicat que 'Daurrodó' és "un espectacle visual amb titelles, objectes i dansa, però el més extraordinari de l'espectacle no és la trobada amb Meireles només, que ha estat fàcil i molt efectiva, sinó la trobada d'un equip extraordinari que ha estat beneït pels déus". Interpreten el muntatge Al Víctor, Andreu Martínez, Isabel Pla, Laura Calvet i Xavi Estrada, mentre que la producció executiva del muntatge és de Lola Davó, de Bitò Produccions SL.

En aquest muntatge un pintor i director d'escena que ha recreat l'imaginari de grans artistes que van de Joan Miró a Antonio Saura projecta ara la seva mirada sobre un creador que ha redefinit l'art conceptual en referència a l'artista plàstic brasiler Cildo Meireles. El muntatge, com ha explicat el Grec, transcorre al voltant d'un escenari central en el qual els espectadors es mouen mentre veuen peces com ara 'Pano da roda', el collage escènic 'Aperitius Melierenses', l'escombra gegant de 'La bruixa', una obra titulada 'Not to be or not to be, eis a questao', que confronta l'espectador amb la seva pròpia imatge, o una versió del conte de Joao Guimaraes-Rosa 'La tercera riba del riu'.

Tot es converteix en teatre utilitzant el llenguatge i les tècniques pròpies de qui va ser director de la companyia Teatre de la Claca i que es caracteritza per l'ús de la pintura, les titelles i les màscares combinats amb la projecció d'imatges.

Baixas ha apuntat que és una obra formada per cinc peces i aquestes tenen formats ben diferents, hi ha per exemple, una instal·lació, una desfilada i una narració. Ha assenyalat que han adoptat un estil per "tenir absoluta llibertat i que cada peça tingui la seva forma".

El director del muntatge ha apuntat que formen part del seu equip "una colla de professionals impressionants des del primer a l'últim. Al final els muntatges els fan els actors, el que fem els que el pensem i organitzem serveix per ajudar als actors i acaris la seva feina".

El dissenyador Antoni Miró ha explicat que Joan Baixas li va proposar fer aquest projecte. "El vestuari és una peça petita més per donar suport als actors i el Joan em va dirigir i jo vaig aportar coses. He sigut el sastre del Joan", ha afegit Miró. Ha assegurat que l'obra és un "símbol de llibertat". "Si transmeten la sensació de llibertat és molt i si es fa amb humor i si et fa pensar una mica seria un èxit", ha indicat Baixas.