La qüestió de la identitat es desplega davant de l´espectador en l´espectacle teatral 'Ser-ho o no', un títol explícit i alhora volgudament ambigu que significa el retorn de Josep Maria Flotats al Kursaal sis anys després de l´última visita. El reconegut director i intèrpret català fa tàndem amb Arnau Puig en una peça que el retorna a l´escenari manresà per primer cop des que va fer 'Stalin' l´any 2008.

La posada en escena de 'Ser-ho o no' és tan austera com prometedor el punt de partida. Dos veïns, el vestíbul de l´edifici i una pregunta inquietant: «vostè és jueu, oi? És que ho he vist a Internet». Flotats és el receptor d´aquest interrogant que prové d´un home més jove que l´interpel·la sobre la seva identitat.

Jean-Claude Grumberg va escriure aquest text només fa tres anys en clau de comèdia. La fondària de la peça, però, excedeix els límits del simple entreteniment. 'Ser-ho o no' va directe a posar sobre la taula la qüestió de la identitat, tant en l´escala individual com en la col·lectiva. I, a partir d´aquí, la importància de la tolerància respecte d´allò que implica la identitat aliena.

El Kursaal veurà dues funcions d´una obra que connecta amb l´actualitat i amb quelcom tan important com la convivència.