´Les noces de Figaro´ de Mozart, ´Otello´ de Verdi i ´Madame Butterfly´ de Puccini serà les tres òperes que la temporada vinent acollirà el Kursaal dins del Toc d´Òpera. Els Amics de l´Òpera de Sabadell ja hi estan treballant per tenir-les a punt la temporada 2015-2016.

Per tancar la temporada actual d´òpera, aquest dimecres, 6 de maig, a les 9 del vespre, arribarà al Kursaal una de les obres més conegudes del panorama operístic, ´Turandot, de Giacomo Pucini. Estrenada a la Scala de Milà, el 25 d'abril de 1926, Turandot és una òpera en tres actes amb música de Giacomo Puccini i llibret de Giuseppe Adami y Renato Simoni que s'ha convertit amb el temps en una de les obres més populars gràcies a àries com el Nessum dorma de l'acte final, considerada l'ària per a tenor més famosa de l'òpera. L'han cantada els més grans i segurament la interpretació a tres veus a càrrec d'Els Tres Tenors (Pavarotti, Domingo i Carreras) és la que ha acabat de popularitzar-la. Tanmateix, una de les parts més difícils també es troba en el segon acte, en què la soprano té una de les actuacions més exigents.

Turandot és la tercera òpera més representada de Giacomo Puccini (1858-1924), tot i que va quedar inacabada per la sobtada mort del seu autor. El dia de l'estrena, el director, Arturo Toscanini, va fer parar la representació després de l'ària de la mort de Liù, Tu che di gel sei cinta, perquè justament allà acabava la música de Puccini. En la següent representació ja es va fer sencera, amb l'acabament musical compost per Franco Alfano.

Aquesta versió dels Amics de l´Òpera de Sabadell es va estrenar el 22 d´abril al Teatre de La Faràndula de Sabadell i ja l´han vist també a Reus, Lleida, Viladecans i Girona. Després de Manresa, passaran per Tarragona, Granollers, Sant Cugat del Vallès i Vic. Hi prenen part més de 200 persones, entre actors, cantaires, músics i tècnics (habitualment són a l´entorn de 120 persones).