La plaça Major de la capital del Bages acollirà aquest dissabte la 44ª edició del mercat "Parc a taula". L´esdeveniment, que s´emmarca dins del programa econòmic que impulsa la Diputació de Barcelona amb la col·laboració local de l´Ajuntament de Manresa, té amb objectiu promocionar els productes de la terra.

El mercat "Parc a taula", que compartirà espai amb el mercat agrari de cada dissabte, tindrà lloc de les 8 del mati a les 2 de la tarda, i consistirà en una representació de productors i cellers dels espais naturals protegits vinculats a aquest programa que enguany ja compta amb la participació de 240 empreses.

Com a representants i hi assitiaran: El Celler Serralada de Marina i els caves Grau Dòria, els Embotits Can Pedret, els Formatges Can Pujol, i la Mel de les Valls del Montcau.

"Parc a taula" és un programa transversal de desenvolupament econòmic que forma part de La Xarxa de Productes de la Terra am b l´objectiu de destacar els valors culturals i paisatgístics dels parcs catalans mitjançant la viticultura, els productes naturals de proximitat i l'elaboració que en fa la gastronomia.

D´aquesta manera, els restaurants de les poblacions vinculades als espais naturals protegits proposen la degustació de diferents plats, elaborats específicament amb productes naturals i cuinats per mans expertes.

Als restauradors, s´hi afegeixen els productors i artesans alimentaris del territori, que aporten la matèria primera de qualitat que exigeix la millor cuina. Per últim, s´inclouen allotjaments propers al parc, que ofereixen el millor servei per tal de gaudir de l´estada.

Es pot visitar el web del programa a: www.diba.cat/parcsn/parcataula i descarregar la seva App per a iPhone i Android. També es pot seguir mitjançat Fa cebook i Twiter.