El Berguedà manté la tradició caramellaire en molts dels seus municipis, tot i que en els darrers anys els grups han notat una davallada en el nombre de membres. Casserres, l´Espunyola i Avià són de les localitats berguedanes on la tradició es manté més viva i on les colles són més nombroses i incorporen un gros de cantaires joves. La resta de pobles es resisteixen a deixar perdre aquesta festa, però confessen que els costa tirar endavant, ja que la mitjana d´edat dels seus integrants és elevada.

No obstant això, durant els dies de Pasqua les colles sortiran al carrer per escampar els seus cants. A Berga es cantaran caramelles pel carrer durant el dissabte 19 i el diumenge 20 d´abril, amb la presència de la Societat Coral Unió Berguedana, coneguda com el Coru, i la coral infantil Xerics. Diumenge, després dels recorreguts habituals pels principals nuclis de la ciutat, es trobaran a la plaça de Sant Pere per interpretar les seves peces davant el públic que s´hi aplega. En aquest punt també s´hi afegeix el grup de caramelles de la Valldan i les colles d´algunes escoles de Berga que treballen per mantenir viva la tradició.

Pel que fa a la resta de comarca, hi haurà caramelles a la majoria de municipis: Bagà, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Saldes, Sant Jordi, Gironella, Puig-reig, Avià, l´Espunyola i Casserres, entre d´altres. Gairebé tots els grups surten el dissabte a la tarda, el diumenge i el dilluns, segons el nombre de cantades que han de realitzar i la dimensió dels municipis.

Tot i que la localitat de Casserres acollirà caramelles durant els dies de Pasqua, una de les cites més destacades serà la de l´11 de maig, amb la tradicional Trobada de Caramelles, que enguany arriba a la 33a edició. La coral Sant Bartomeu, entitat organitzadora de l´esdeveniment, espera atraure una quinzena de colles vingudes del Berguedà i de comarques veïnes en una festa que ja s´ha convertit en un punt de trobada any rere any de molts cantaires i espectadors vinguts d´arreu del territori.